Assalaamualaikum..
Semalam meronda ke blog link akak..
ternampak blog cik mat gebu.. Dapur Tanpa Sempadan tengah tayang resepi kacang kuda tumis berempah..
terasa macam nak mencuba pulak..
kebetulan stok kacang kuda memang ada..
biasanya akk rebus bubuh garam jer. rebus pun dalam presure cooker..sekejap aje dah masak.
akak rendam kacang kuda semalaman..supaya cepat empuk bila di rebus.
pagi tadi mula merebus dan resepinya akak main taram aje..
inilah hasilnya tumisan kacang kuda yang akak masak. Akak tak boleh nak masak pedas nanti cucu tak boleh makan pulak..
ternampak blog cik mat gebu.. Dapur Tanpa Sempadan tengah tayang resepi kacang kuda tumis berempah..
terasa macam nak mencuba pulak..
kebetulan stok kacang kuda memang ada..
biasanya akk rebus bubuh garam jer. rebus pun dalam presure cooker..sekejap aje dah masak.
akak rendam kacang kuda semalaman..supaya cepat empuk bila di rebus.
pagi tadi mula merebus dan resepinya akak main taram aje..
inilah hasilnya tumisan kacang kuda yang akak masak. Akak tak boleh nak masak pedas nanti cucu tak boleh makan pulak..
feveret saya ni... Baru makan semalam tapi beli kat pasar malam je la
ReplyDeleteAkak pun kekadang brli kat pm juga..
DeleteYelah KakYon kakak pun selalu rebus dgn garam aje tak terfikir bak olah cara lain.
ReplyDeleteNampak best juga ni..
Kudapan sambil tengok tv.semangkok kejap dh habis..
DeleteSedap makan kacang kuda. Nyam-njam..
ReplyDeleteNyum..nyum..yummmy..
Deletesuka mkn esp time ujan...bestttt
ReplyDelete