*

Tuesday, 29 May 2012

kaum hawa kena baca..

Assalaam..
blogwalking ke blog orang muo. banyak info berguna di blog beliau. Kalau rajin.. terjah lah kesana..
ini salah satu info yang menarik perhatian akk. dulu akk diberitahu olih doktor yang akk ni ada symptom kanser melalui ujian memogram. Lama2 akk pasrah dan buat donno jer. Alhamdhulillah..sampai laa ni..insyaallah tiada berlaku apa apa perubahan. mungkin betul apa yg di tulis diartikal ini..bersikap positif dan lebih releks.. 

Setiap Manusia Mempunyai Sel Kanser?

Tahukah anda setiap manusia mempunyai sel kanser dalam badan mereka?  Sel-sel kanser ini tidak akan dapat dikesan melalui ujian biasa sehingga ia telah berganda hingga tahap bilion.  Apabila seseorang diberitahu bahawa dirinya telah bebas daripada sel kanser, ia cuma memberi makna bahawa ujian yang dijalankan tidak mampu mengesan sel kanser ini sehingga ia membesar kepada satu saiz yang boleh dikesan.

Kanser merupakan satu penyakit minda, badan dan spiritual.  Sikap yang proaktif dan positif dapat membantu melawan penyakit kanser.  Sikap seperti pemarah, pendendam dan sering berasa kecewa mampu membuatkan tubuh anda menjadi lebih stres dan dalam keadaan asidik.

Oleh itu, jadilah seseorang yang mempunyai sifat penyayang dan pemaaf serta belajar untuk relaks.  Nikmatilah hidup anda tanpa rokok dan amalkan gaya hidup yang sihat. [majalah i-sihat]

4 comments :

 1. jalan2 petang ke sini.kadang2 ada gak terjah blog org muo tu

  ReplyDelete
 2. betul kak! sbb tu canser survivor pulih krn mereka positif! bkn merenung nasib...

  ReplyDelete
 3. inazamri..
  terjah lah selalu ye..

  ReplyDelete
 4. KhaiRin..
  takde gunanya merenung nasib..semuanya ketentuan Allah..

  ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..