*

Monday, 5 September 2016

Tipah Tertipu

Assalamualaikum..

Beberapa hari lalu..anak ky, Oya ada beritahu yang dia dapat beberapa keping voucher pemberian seorang customer di bank. Voucher bilik penginapan percuma di Pulau Pangkor. Tapi tarikhnya pada masa hari kerja biasa.. bukan pada hujung minggu..

ky pun exited mintak voucher tu.. rasa macam lama sangat tak pergi kePulau Pangkor.
Dengan senang hati ky pun merancanglah.. kekononnya nak pergi sekian2 hari..sekian2 masa. Merancang pulak..sambil2 tu ingin melawat kawan2 yang lama tak jumpa..sementara sudah menghala kesebelah sana dan bolehlah kami penuhi masa kat sana nanti. 
Boleh juga memborong makanan laut seperti ikan masin, ikan bilis, udang kering dan kebetulan pulak stok kat rumah sudah habis..
haishh..berangan macam-macam ky ni..hihihi


maka hari ini dibawaknya lah balik voucher tu..
Bila di amati..alangkah hampa rasa hati makcik ni..rupanya dah tertipu hidup2. Voucher yang di sangka percuma itu rupanya kena bayor.. hehehe
kan dah terkena! 
Lain kali jangan nak exited sangat bila dapat sesuatu benda. Orang nak berniaga kan..memanglah macam2 promosi yang di buatnya untuk mengaburi mata kita. kalau tak check betul2..akan tertipulah si tipah!
bila dah tertipu jangan marahkan peniaga pulak!
sendiri yang tak check betul-betul !!







21 comments :

  1. Akak ada guna ke voucher tu, sebab saya dah 2 3 kali dapat tapi tak pernah guna biar expired mcm tu jer....x free sebenarnya baca t&c kt belakang, vaoucher hanya utk bilik rm650 ke atas, jadi beza harga mmg kena bayar juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tak guna pun. Mahal pulak rasanya. Zaman gawat ni rasa sayang nk bazir duit. Rm500 lebih tu mcm2 benda boleh kita guna kan...

      Delete
    2. DARI PAK SUNANG Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikan-merangin.blogspot.co.id

      Delete
  2. Assalamu'alaikum dan waalaikumsalam KY...

    saya selalu juga terima vouchers tu, tapi memang saya pandang tak pandang ke... :)

    ReplyDelete
  3. Laki saya pun pernah dpt voucher gitu jugak KY tp hotel kat Kuantan. Tulah....sekali imbas mmg nampak mcm free tp rupanya discount jer hihi....

    ReplyDelete
  4. Laki saya pun pernah dpt voucher gitu jugak KY tp hotel kat Kuantan. Tulah....sekali imbas mmg nampak mcm free tp rupanya discount jer hihi....

    ReplyDelete
  5. Itulah dikatakan marketing strategy KY.
    Kita yg dpt ni kena perhati betul-betul.

    ReplyDelete
  6. ORG BERNIAGA MCM2 STRATEGI BISNIS MRK NK CARI UNTUNG KALAU KITA XPERASAN MMG MUDAH TERTIPU

    ReplyDelete
  7. orang yang bagi tu pula bukan nak terangkan kan..

    ReplyDelete
  8. Haiii kalau kita tak hati2 memang mudah tertipu kan.

    ReplyDelete
  9. Kalau tak hati-hati, memang cepat tipah tertipu, Kak Yon ^_^

    Kalau saya pun dengar dapat voucher, memang anggap benda percumalah tapi manalah tahu bila dah baca ada syarat-syarat rupanya dan bukan percuma pun!

    ReplyDelete
  10. Kong asam betol kasi voucher camtu...sy x penah dpt lagi kak...ok2 lepas ni kene hati2...dah la sy ni cepat teruja kang x memasal je kene kuar duit memahal

    ReplyDelete
  11. Kat sini pun ada juga kawan2 yang dapat voucher percuma. Mula2 tu riuh rendahlah seronok last2 tau juga kena bayar...

    ReplyDelete
  12. Memang tipah tertipu tu KY..
    Tak ada makna nak bagi free kan..
    Kalau suruh cari hotel 650 keatas .. pastu lebih kena bayor...
    Elok rm500 tu KY buat beli ikan bilis.. ikan tamban.. ikan masin.. sotong kering lagi berbaloi kan ky 😊😆

    ReplyDelete
  13. Salam perkenalan Kak Yon..
    Selamat Menyambut Aidil Adha..
    Sabar je la..
    Tgk value voucher mmg teruja dibuatnya.. mujur KY hati2.. tp frust jgk la kan, sbb da plan mcm2..

    ReplyDelete
  14. marketing strategy dia bagus. salam raya KY

    ReplyDelete
  15. Nasib perasan ye... selalu juga tertarik.. bila baca betul2 kena bayar..

    ReplyDelete
  16. sian akak.. hihi.. nasib baik perasannye kat rumah.. kalau dh kat sane baru perasannnnnnn lg pening..

    ReplyDelete
  17. selalu voucher mmg macam tu..ingtkan free, rupanya kena tambah duit..kna beringt selalu lain kali, mana ada org sng2 nak bg free cm tu je, lg2 ngn org yg tak kenal.

    ReplyDelete
  18. xde benda free skrg ni kak semuanya $$$$$$$$

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..