*

Thursday, 4 August 2016

komen hilang..macamana nak dapat balik..

Assalamualaikum..
selamat sejahtera sahabat semua..
baru ky perasan yang komen kawan kawan dalam posting yang lepas sebahagiannya sudah hilang..
kenapa ye?
segala komen kawan kawan menjadi kekuatan untuk ky berkongsi cerita di dalam blog sambil berblogging..


nak kata ky terdelete..tidaklah pula ky mengubah apa2 posting di dalamnya.. nak kata ada orang menceroboh masuk ..takde apa yang special pun dalam blog akak nie...huhu
macamana nak dapatkan semula  komen dari kawan kawan yang hilang itu ye?
boleh sesiapa bantu ky...

29 comments :

  1. Assalamu'alaikum KY...
    Komen di blog lama saya hampir semuanya hilang mungkin sebab saya privatekan blog itu atau sebab lama tak kemaskini... saya pun tak tahu puncanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam Kakcik Nur
      owh ye ker..mungkin lah jugak.tapi sayang tak boleh baca dah komen lama kawankawan yg kadang menghiburkan..

      Delete
  2. Maaflah KY kakak ni bab blogspot ni memang kurang arif
    Harap adalah kawan yg boleh membantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpelah Zakie..
      minggu lepas ky ke JB. teringatkn Zakie..ingat nak berhubung n buat kunjungan raya.. tapi anak pulak nak balik cpt ada hal penting..

      Delete
  3. saya pun tak reti sangat KY, apapun moga dipermudahkan urusan KY

    ReplyDelete
  4. XRETI JUGA TU KY...HARAP SEMENTARA SAJA SEMUATU N AKAN PULIH SEDIAKALA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin ada salah ky cuba mengubah setting mengunakan tab. permukaan tap dan desktop kan lain..huhu

      Delete
  5. Kak Zai pun tak berapa pandai bab internet ni. Selalunya klau ada masaalah anak2lah tempat rujukan.

    Bulan Nov ini in syaa Allah kak Zai akan ke Turki, dah lama angan2. Awal tahun hari tu pergi ke Marta Fair dpt ticket murah.Hati risau juga mcm2 berlaku kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kan..anak2 ky pulak tidak sorang pun yg pandai bermedia sosial..jadi bab gini memang dia taktahu..hehe

      mcm bahaya jer Zai nak ke Turki..apa pun semuga di permudahkan ursan Zai nak kesana dan negara Turki dalam keadaan aman..

      Delete
  6. Kak Zai pun tak berapa pandai bab internet ni. Selalunya klau ada masaalah anak2lah tempat rujukan.

    Bulan Nov ini in syaa Allah kak Zai akan ke Turki, dah lama angan2. Awal tahun hari tu pergi ke Marta Fair dpt ticket murah.Hati risau juga mcm2 berlaku kat sana.

    ReplyDelete
  7. siannya kak, tak pernah jadi gitu pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa sayang sangat semua komen2 yg hilang tu..apalah erti sebuah blog tanpa komen kawan2 kan..huhu

      Delete
  8. Saya pun buta IT KY..
    Tak tengok pulak blog sendiri sama ada komen yg lama2 tu hilang ke tidak..
    Betul kan KY..
    Kekadang komen2 mereka mencuit hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah yatie..
      bacs komen2 mereka buat hati terhibur.baca komen balas kita pun mencuit hati juga

      Delete
  9. Assalamualaikum..
    xpasti la tu kak.. myb ada tertekan dkt setting ke apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam,
      akak rasa pun gitu Husna..

      Delete
  10. Tak pastilahkan kak macamana gaya nak menolongnya sebab saya pun bukan berani sangat nak mengajar orang ni. Ilmu blogspot kurang di dada katanya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpelah tu MD..supaya lain kali akak kena berhati2.tersalah sendiri..

      Delete
  11. Dah ok ke KY? Saya pun dah tak pandai sangat bab blogspot ni

    ReplyDelete
  12. kalu tkr ke komen ke google+ mmg dia akan hilang... so nk elak hlg x jgn usik tu je cara yg sy tau hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo.ye ke anies. Tangan ni tak reti duk diam..sendiri ler cari pasal..

      Delete
  13. Ye ke KY? Saya tak perasan pulak komen dlm blog saya ada yg hilang ke tidak. Tapi hari tu blogspot mmg mabuk sikit....saya nak bw pun katanya blog tu tak wujud...kena pulak tekan butang lain, baru boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah perasan jugak yg tu. Ni pulak semua blog yg akk pergi tk boleh folow..dia suruh unfollow. Termasuk blog sendiri.guana mu belog..hihi

      Delete
  14. Salam kak, saya fikir blog saya jer yang hilang komen lama2 tu...dah puas betulkan tapi tak jadi2 jgak, ke kena biar jer natni balik ke asal.

    ReplyDelete
  15. Wasslsm NM,
    tula kan..akk biarkn jer.harap2 okey lah nnti..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..