*

Tuesday, 29 December 2015

Dividen dan bonus ASB 2015

Assalamualaikum..

Semalam pendapatan dividen ASN tahun 2015 dah pun di umumkan olih PNB. Sesiapa yang menyimpan..dapatlah penambahan 6.10 sen seunit. KY tak kisah tentang pendapatan tambahan dalam ASN..sbb tak menyimpan pun dalam tabung tu.Awak-awak yang  ada menyimpan tersebut. ky ucap tahniah lah..kerana berjaya menambahkan tambahan dalam simpanan awak..walaupun peratusannya kurang mengembirakan..

 Berdebar pulak menanti pengumuman dividen dan bonus ASB 2015 yang di jangka akan keluar hari ini. Berapa lah agaknya boleh dapat ye. Rasanya dah boleh agak dah..jika dividen ASN menurun..takkanlah dividen ASB menaik pulak kan? 
sama-sama kita tunggu keputusanya ye...
jangan sampai tak lepas budget makcik hendak ke Italy sudah! 
hehehe..

ke... makcik harus mencari tempat parking baru..huhu




39 comments :

  1. Alhamdulillah!! Dptlah menambah sikit.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. daripada takde langsung kan.. ;)

      Delete
  2. Tak sabar tunggu berapa dapat dividen kali ni...emmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tau pun mime..7.20 jadi ler..

      Delete
  3. WAH KY NAK CARI PARKING DI ITALY PULA SERONOKNYA...DEVIDEN ASN ASB SENTIASA MENURUN SAJA...DULU2 80-90AN TINGGI HINGGA 20 PERATUS PALING KURANG PUN 12 PERATUS LANI HMM...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua benda semangkin menurun..usia kita jer semangkin meningkat..huuu

      Delete
  4. semoga dimurahkan rezeki semua

    ReplyDelete
  5. Duit jatuh mesti dividen pun turun...apapun Alhamdulillah. Dari tiada baik ada. Harapan tahun depan pihak pemerintah dapat buat sesuatu yang lebih baik. Tak berhenti mengharap....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangkaan kita benar..ada penurunan..

      Delete
  6. Kakcik pun tiada simpanan dalam ASN mahupun ASB... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mengapa kakcik..kakcik ada pencen. kami yg kerja swasta..ini saja persedian kewangan yg ada bila dah tua..

      Delete
  7. Alhamdulillah ,jika dividen diumumkan harini ..rezeki anak2 lah nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh bawa meraka jalan2 cuti sekolah tahun 2016..

      Delete
  8. tak pe la..yang penting ada jugak..kan?/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempena tahun baru ni meh la join Giveaway kat blog saya.hadiah best .ni senarai hadiah..

      *Wang tunai Rm100 x Tempat Pertama
      *Wang tunai Rm50 x Tempat Kedua
      *Wang tunai Rm30 x Tempat Ketiga
      *Head Rest Massage x 10 Unit (Tempat Pertama hingga Kesepuluh)
      sila join cepat ye..

      http://www.dianarashid.com/2015/12/giveaway-baby-store-bersama-dianarashid.html

      Delete
    2. jadilah walau sedikitkan..

      Delete
  9. Ramai yg menantinya..
    Tadi dengar berita macam 5% tak pastilah sangat sebab sambil buat kerja sambil dengar radio.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dividen 7.25.bonus yang 0.50%..turun banyak tu..

      Delete
  10. sy cuma nmpk perkataan Italy je KY hehehe

    ReplyDelete
  11. hukum simpan kat asn sama macam hisap vape, betul ke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ky tak menyimpan dlm asn..

      Delete
  12. alhamdulillah..lepas lah pi pasar malam :-))

    ReplyDelete
  13. KY ke Itali kak Zai pulak ke Turki in syaa Allah.Boleh buat duit shopping pun jadilah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila Zai nak pergi. seronoknya pergi Turki..rasa mcm nak pergi lagi..

      Delete
  14. Saya ASN takde ASB pun takde. Yg ada angan2 nak g Italy. Angan2 je la.. Tercapainya entah bila..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mengapa ZN.angan2 mungkin akan jadi kenyataan..insyaAllah..

      Delete
  15. sikit je dividen utk asb . jadilah kan daripada tak ada ... alhamdulillah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. begitulah baiknya hati orang muslim. dpt banyak atau sikit tetap bersyukur..alhamdhulillah...

      Delete
  16. Syukur.. Jadilah dari takde.. ;)

    ReplyDelete
  17. rezeki tambahan di penghujung tahun...seronoknye melancong jejauh ye kak dapat tengok2 tempat orang

    ReplyDelete
  18. DEVIDEN ASB MENYUSUT SETIAP TAHUN...KALAU ADA DUIT BANYAK BUKA BISNIS SENDIRI LBH UNTUNG KOT...

    ReplyDelete
  19. Kiranya ni masa untuk enjoylah yer KY hihi....bukan selalu punnnnn

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..