*

Thursday, 9 April 2015

Biarlah gambar bercerita @London part3

Assalamualaikum..
Sebelum baca entry seterusnya..baca lah entri part1 n part2 dulu ;)


Dengan suhu seperti di paparan gambar dari 15 feb hingga 23 feb itu.. memang teramat sejuk buat kami yang tidak biasa dengan cuaca sejuk. Tapi pengalaman semasa bercuti musim sejuk ke Jepun dan Beijing beberapa tahun dulu banyak membantu kami dalam membuat persediaan..
 Hari kedua..selepas sarapan di hotel kami bersiap untuk menjelajah Kota London lagi. Kali ini kami dibawa menaiki coach *termasuk dalam package* melawat tempat-tempat menarik di Kota London..
jom kita layan gambar..


kota London di basahi hujan

makcik n pakcik kesejukan..hihi







 
tokey Wenkt n staff pun join juga..

Di satu tempat..blurr lah pulak apa nama tempat ni...boleh ke gitu? kalau tak silap depan
Istana Buckingham. ramailah pulak manusia.. berpusu-pusu.
ada apa ye?
 
Ada perbarisan tentera istana rupanya! kalau bernasib baik dapatlah rakyat dan pelancung melihat putera/puteri yang mungkin turun dari istana bertemu rakyat jelata.." kaatanya..

sejuk-sejuk nie..makcik n pakcik nak posing jerr..hehe 
 
Setengah hari bercity tour dari dalam coach saja..kami keOxford street lagi.
Selepas mkn tengahari.. acara free n easy lagi. Sebahagian lagi ahli kumpulan yang sampai lewat  *kami ada 2 kumpulan. kumpulan pertama kami seramai 16 orang flight awal dengan MAS pada 14 feb.. selebihnya flight mereka lewat pada 15 feb dengan Qatar Airways* belum lagi menjelajah Oxford street. Kami di beri peluang lagi 3 jam untuk menjelajah..huhu



kami jalan-jalan sambil bersantai. tetiba teringat nak masuk Harrods. Mak ai..kemain lagi mak nie. Boleh ke macam tu..bila teringat jee nak masuk.terus masuk! besar sungguh cita-cita mak ni kan !!..hihi

Dengan tambang texi 4 pound..maka sampailah kami disini. Rasa jakunlah pulak bila dah masuk..hehe
 " hanya mampu ku jeling dengan mata yang naik juling. pound ku memang tak cukup banyak untuk ku bazirkan disini " ..huhu
Janganlah salah paham pulak ye..bila nampak makcik jinjing beg plastik belanja Harrods tu..
apakan daya..inilah saja yg termampu mak beli..huhu



mampu beli setin teh hijau jerr.itu pun sebab mak ni suka mengumpul tin..

makanan tengahari kami pada hari itu..





21 comments :

  1. aish..bilalah nak sampai ke London ni..ok, nak korek part 2 n part 1 plak..

    ReplyDelete
  2. jadilah sebagai kenangan masuk Harrod
    sy suka kumpul tin
    tp x display, simpan dalam kotak
    sbb xde rak

    ReplyDelete
  3. Tak beli tak apa Yun....janji masuk dan dapat jamu mana. Rugilah tak singgah kalau dah sampai kesana kan...

    ReplyDelete
  4. Hidangan makan tengahari tu nampak menyelerakan... :)

    ReplyDelete
  5. Kalau tak silap kak zai tentera tu buat pertukaran kira macam tukar shiftlah.

    Kat Harrods ada jual handbag brand dia boleh bawa pergi ke pasar.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah KY , seronok melancung ke kota London ye :)

    ReplyDelete
  7. amboi.... beli teh hijau kat harrods... kelllllas KY...hehe

    ReplyDelete
  8. Oklah tu KY terlanjur dan sampai teringat aje teruslah masuk. Bila lagi nak masuk kalau dah balik sini entah bila nak pergi lagi..

    Kakak suka tengok gambarnya:)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Kak Yon,
    Sham tak sanggup nak mula hobi baru.. tapi hobi kumpol tin ni.. mmg cantik.
    Tambah kalau ada display shelf.. alahai.. cantik ehhh..

    ReplyDelete
  10. Seronok jalan-jalan macam ni pergi tempat orang kan.

    ReplyDelete
  11. Salam kak... seronok sangat dapt pegi London.. bilalah nk sampai ke sana jugak..hehe

    ReplyDelete
  12. Bila dah smpi sana kak yon.. terjah aje mana nak masuk.. boleh aje window shopping.. nanti balik sini dok teringat tak masuk tempat tu kan..
    Tapi dapat juga kak yon beli setin teh hijau tu ye..

    Seronok jamu mata dengan gambar2 kak yon ni :)

    ReplyDelete
  13. assalam dear kak rose..bestnya asyik gi holiday..tahun ni mama pula asyik ke UMMC..hu2.. :(

    ReplyDelete
  14. Salam Kak...Azzah ni..apa khabar?

    ReplyDelete
  15. sakan berjalan di london...happy tgk gambar2 akak.. :)

    ReplyDelete
  16. Bestla kak yon...bilala sy plak nk ke sana ni...

    ReplyDelete
  17. Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

    ReplyDelete
  18. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  19. Assalam kak Yon...selamat berpuasa...lama kak Yon x update new entri...same to me :-)

    Ohh London!!! JM hanya mampu berangan je

    ReplyDelete
  20. Sedap pula rasa nasi bergajus tu

    ReplyDelete
  21. london kota impian nak terjah satu hari nnt...solute ngan aunty yon..still than wpun sojukkkk...hihihi

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..