*

Friday, 30 January 2015

Troli pun ada halal haramnya..

Assalamualaikum..
salam tengahari jumaat dah.. 
KY tiada niat apa-apa, cuma nak share dan berhati-hati..


25 comments :

  1. Oh.. kakak tak tahu pun.
    Tempat kakak sini macam belum nampak lagi.

    ReplyDelete
  2. bgs jg ada yg mengingatkan. tp kalu bleh cat la kaler lain or letak banner tu bsr

    ReplyDelete
  3. bagus juga, maknanya ia digunakan utk mengisi barang non-halal sahaja kan... be positif sb negara kita ni berbilang agama :)

    ReplyDelete
  4. 1st time saya jumpa troli macam tu

    ReplyDelete
  5. Cer baca ayat bawah ' what's next '???

    ReplyDelete
  6. baguskan KY..tak campur

    ReplyDelete
  7. Kak zai tak pernah tengok ada troley macam tu.

    ReplyDelete
  8. oo baru tahu... tp baguslah juga dia buat mcm ni. at least tak delah mkn yg kita mkn jadi syubhah sb bercampur ngan air2 or darah2 bnda haram..huhu

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  9. bagus lah tu... tak campur dengan daging babi... nak ke pakai yg dah guna daging babi...?? tapi sapa yg boleh jaga...

    usaha yg baik... pujian untuk pasaraya tu

    salam singgah

    ReplyDelete
  10. paham kak..maksud dia yang tersirat..tak tau pasal agama kita baik diam saja..tak perlu nak memperlekeh..

    ReplyDelete
  11. bagus juga tu ,prihatin dengan pengguna2 islam...

    ReplyDelete
  12. bagus juga ni.. berjaga-jagalah kita kan..

    ReplyDelete
  13. Terima kasih kak yon atas peringatan ni :)

    ReplyDelete
  14. bagusnya lah klu saya ada jumpa kat sini . kita pun x nak lah guna troli yg dah diletakkan non halal tu kan ...

    ReplyDelete
  15. Assalam...

    Baru tahu...terima kasih infonyer..

    ReplyDelete
  16. Kadang-kadang dok kalut amik trolley..Tak perasannn ada tanda tu...

    ReplyDelete
  17. wana singgah balas kunjungan dan follow back..

    oh, baru tau pasal troli non halal ni..perlu berhati-hati..nice sharing..:)

    ReplyDelete
  18. satu perkembangan yang bagus ke arah negara berperibadi islamik. troli non halal beratur di kaunter non halal..

    ReplyDelete
  19. Memang KY ....OKje pernah pergi NSK ni. dan kebetulan terambik troli Non Halal...Patutlah org tengok semacam haha....Nasib sedar cepat

    ReplyDelete
  20. pertama kali tgk nih...bagus jgk camtu so better kita carefull lah yek

    ReplyDelete
  21. Salam. Hee tiba2 sy tringat ade budak pompuan cashier tesco tu menggigil2 nk pegang tin makanan tulis babi pula.

    ReplyDelete
  22. dah kenapa si Andrew Sia tu...huhu.betul lah ada 2 jenis troli kan bagus.

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..