*

Thursday, 13 November 2014

Melancong ke Turkey part7

Assalamualaikum..
hari keempat..
bersiap-siap  checkout untuk meneruskan perjalanan kami ke Pamukale..
di Pamukale tidaklah banyak benda nak  diceritakan..time lawatan pun sekejap dan KY pun dah kehabisan cerita..
blurr sekejap..
owh ye! apa yang KY ingat ada melawat Konya Melvana Musium..



Hari ke5, dari Pumakale ke Kusadasi. di Kusadasi kami melawat 4 tempat menarik. apa yang KY ingat ini antara tempat yang menarik minat KY..

Cotton Castle, nampak seperti salji kan..tapi sebenarnya hanyalah batu kapur.ini pemandangan sebelah bawah Cotton Castle..gambar di sebelah bawah sekali nanti dipuncak Cotton Castle..silalah scroll kebawah..;)





 
hitam putih kehidupan..hihi hi








laluan pintu masuk ke puncak Cotton Castle..
kalau di bawah tadi airnya sejuk giller, di sini pulak airnya sentiasa suam panas. pelancong di benarkan untuk bermandi manda..






21 comments :

  1. Cantik dan menakjubkan kakyon. Putih bersih batu kapornya.

    ReplyDelete
  2. Tasik tu cantiknya..comel gak sihitam dan putih tu..

    ReplyDelete
  3. subhanallah ... kat bawah airnya sejuk , kat atas pula suam panas ... kat cotton castle jer ada kot .

    ReplyDelete
  4. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  5. subahanallah.

    alhamdulillah diberi rezeki melancong, sy belom lagi ada rezeki. hajat nk ke mekah dulu baru la melancong ke negara lain kalau ada rezeki. aamiin. moga dipermudah n dipercepat kan utk sy ke mekah. aaminn.

    salam singgah dari http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Wah.....untung tau KY dapat tengok Cotton Castle tu....cantik sungguh! best tu kalau dapat berselfie

    ReplyDelete
  7. Agaknya Kak Yon kat sana sentiasa damai hati dan fikiran hari2 tengok pemandangan indah macam ni yer??

    Kita yang hanya tengok gambar je ni pun dapat merasanya...
    Cantik...

    ReplyDelete
  8. Seronoknya. Macam-macam ada disana yea.

    ReplyDelete
  9. apa sebab air di bawah sejuk
    tapi di atas suam panas?

    ReplyDelete
  10. Seronoknya kak dapat jalan jalan tengok tempat orang...

    ReplyDelete
  11. Menakjubkan air yang berbeza suhu tu KY. Kagum saya membacanya..

    ReplyDelete
  12. Bestnya satu keajaiban ada tempat air sejuk dan air suam...rahsia Allah

    ReplyDelete
  13. Turki Oh.... Turki. Bumi yang pernah menempatkan penguasa Islam yang hebat di zaman Bani Uthmaniyah. Beruntung juga Kak yon dapat ziarah ke sana. Jauh berjalan luas pandangan.

    ReplyDelete
  14. Kak Yon...tak balek lagi ke?...Jangan lupa Malaysia ek...hehehe..

    ReplyDelete
  15. cantiknya cotton castle tu..putih bersih je.

    ReplyDelete
  16. air tu mmg kaler ijau ke kak?

    ReplyDelete
  17. Cotton Castle? ingatkan istana pasir..bial tgj gegambar kak Yon ni teringin pulak nk ke sana. Nanti JM nk try google lah :-)

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..