*

Monday, 6 October 2014

Ke Langkawi Bersama Malindo Air part5

Assalamualaikum..
..bersambung  kisah diLangkawi..
awal pagi kami dah bersiap dan keluar untuk sarapan..
macam yang KY katalah..kekurangan papan tanda menyukarkan kami mencari lokasi. berpusing-pusing banyak kali baru jumpa lokasi nunn..atas bukit!

lepas checkout..En Papa menghubungi rakannya yang selalu berurusan dengan beliau sekiranya ada rombongan makcik kiah melawat Langkawi.
biasanya en papa akan tempatkan mereka di Baron Hotel di tepi pekan tu. kami pun biasa menginap di situ..
kali ini..*sebab kami dah kemarok nak mandi pool * En Papa membooking bilik di DBaron Resort dipingiran Pekan Kuah.
bilik Deluxe 2 katil besar dengan 4 sarapan pagi RM270.
kali ni semua orang puas hati..
so..gitu-gitulah storinya bila mandimanda dalam pool..
tak boleh nak share gambo..kang ada yang fengsan..hihi

view menarik dari tepi kolam deBaron Resort..

 




laluan dari hotel kekolam..




Maka seharian lah cucu ky mandi manda dgn seronoknya..
nenek dan uminya pun menyopping dengan jayanya..hehe
atok pulak sengeh jer..tak bleh nak kata apa...

flight balik..alhamdhulillah..tepat pada masanya.
cuma kena jalan jauh sikit. kapalterbang pun jenis foker aje. seronok juga..
rasa macam naik kapalterbang mainan jer..hehe. tengoklah tangganya cuma ada 5 anak tangga. Alhamdhulillah dalam masa lebih kurang 1jam 15 minit kami sampai ke LTSAAS..



 ruang dalamnya luas dan selesa..



snack dalam flight..
sampai jumpa lagi kedistinasi ky seterusnya..



21 comments :

  1. datang lagi di sini, salam aidil adha KY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nor Azimah..terimakasih sudi singgah..

      Delete
  2. Begitulah pengakhiran jenjalannya ye KakYon.
    Anak-cucu gembira, nenek dan tok pun gembira sama

    Salam aidil adha dari kakak di sini.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. itu yang penting SVS, dtg langkawi kalau tak beli coklat, mesti something wrong..heheh

      Delete
  4. Saya pun teringin nak naik Malindo Air juga. Banyak komen positif mengenainya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ini memang best Aziela. nanti nak try yg jauh sikit pulak..

      Delete
  5. Nenek dan cucu happy ending...

    Kakyon...berapa habis? Kalau kak zai ke Langkawi tak sah kalau tak beli pinggan mangkuk hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdhulillah..
      tak kira pulak berapa habis Zai. KY minat corelle, jadi beli yg loose untuk tambah
      set yg sedia ada..

      Delete
  6. Kat De Baron Resort tu pemandangan dia cantik kan Yon.. boleh tengok pemandangan laut, kapal dan bukit bukau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye, pemandangan sangat cantik. kalau dtg lagi memang tempat inilah jd pilihan KY..

      Delete
  7. ahaaa..stay dBaron ni barulah puas hati kan compare dgn yg kt dalam hutan tu eee..seram jek

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah JM, dBaron lebih selesa, nak makan n shopping pun dekat..

      Delete
  8. Replies
    1. tidaklah Anies..nmpk blurr tue kesalahan teknik kamera kot..hehe

      Delete
  9. Nampak cantik resort tu. Selalu kakcik ke Langkawi duduk di Bayview je... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayview lagi best. bekpes pun menu banyak dan sedap. disini..gitu2 jer kakcik..

      Delete
  10. Tak takut ke naik focker tu KY.....mcm seram pulak okje....
    Berjalan mmg seronokkan KY...entah bilalah okje dpt berjalan KY

    ReplyDelete
  11. D'baron tu mmg osem..teringin gak nk ke sana
    tak kesampaian lagi huhu

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..