*

Saturday, 13 September 2014

tosei..

Assalamualaikum..
salam sabtu
memandangkan hari ini..ahli dirumah ini ada urusan memasing..maka tinggallah KY sorang diri. merdeka kejap dok sensorang. bolehlah sepanjang hari KY berdampingan dan  berkasihan dengan teman..tapi tak semesra En. Papaku.
Bio betul ni KY?
alah! janganlah perasangka yang bukan-bukan. siapa lagi yang KY nak sayang..kalau bukan gajet-gajet kesayangan KY kat rumah ini. inilah masanya nak membelek belek..nak menguli ke..nak menyentalke..apa apa yg KY suka buatlah..hehe

sebelum keluar rumah KY meminta dibelikah juadah untuk sarapan pagi.. kes malas kedapurlah ni..
" belilah apa-apa  yang kita boleh makan Pa..
...apa yang di belinya ialah tosei kegemaran KY.
 Biasalah Papa ni..kalau KY suruh beli makanan kena beritahu secara detail apa yang KY nak. kalau tidak..harus papa membeli makanan yang sama setiap kali...heheh
bila tanya kenapa papa beli ini ?
katanya..bukankah itu feveret awak!!
ermmmmm...comelnya laki aku..


 KY sukakannya kuah kelapa. hari ini mamak Isa tu bagi kuah yg plain pulak. kekadang dapat kuah yang dicampur sedikit lada..yang tu sedap..

 sekejap dah habih. cukup ke makan sekeping jer?
tak nak tambah?

cukupla tu...diet!!
eleh.. alasan jer!!
 abih tuu..papa beli sekeping..nak tambah camner?
bertambah comel dia...hihi




29 comments :

  1. Haha.
    Makan tosei pagi2 sedap tu.. suami saya pulak jenia yang tak pegi beli selagi tak cakap detail nk dibeli tu..geram gak kadang2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yg nmpk comel jer dia..kontrol marah..haha

      Delete
  2. licin pinggan kakyon.....lain kali suroh abang beli lah lebih sikit....memang comel sangatlah abang kakyon ni nak bagi betul2 kakyon diet ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia nk suruh KY jd comel..tapi KY yg nmpk dia comel sngt..hehe

      Delete
  3. Replies
    1. Tak suka tosei ye Anies..dap..dap tau!

      Delete
  4. saya pun suka tosei...lbh sihat berbanding roti canai...emm mau 2 keping sekali ngap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.nak time mkn masih panas..2 kping sekali hadap..

      Delete
  5. Tosei, saya belum terbuka untuk merasa lagi....nak kena rasa ni, kakyon kata makan panas2 sedap....

    ReplyDelete
  6. Hahaha...kak yon pon comei..

    ReplyDelete
  7. Yon, kak kalau tose ni, suka makan dengan kuah kari campur sardin...minum pula teh panas..wahhh...sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat kari sardin ye? Rasa mcm sedap jer Mala..kena cuba ni..

      Delete
  8. Saya pun suka kuah kelapa yang merah tu kak....hehehehe. Tapi kalau saya maan tosei, mesti saya akan makan benda lain juga. Tak kenyang kak...hihihihi

    ReplyDelete
  9. Aziela, side dish tak di interframekan..hihihi

    ReplyDelete
  10. Kuah kelapa? Tak penah merasa lg.

    Psst..bertambah tambah comel lagi kalo beli 2! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak semua kedai hidang dgn kuah kelapa agaknya..

      Delete
  11. haha..memang en suami beli yg akak suka lah kan...tau dah kegemaran kita...
    tak pernah cuba lagi kak kuah kelapa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie..buat masa ini masih ingat lagi nk belikan sarapan untuk wiffy dia..haa
      agakny sebelah kl jer yg bg kuah kelapa..

      Delete
  12. Kak zai pun suka makan tosei kalau ada kuah kelapa yang warna putih atau kuning lagi sedaplah.

    ReplyDelete
  13. Tak pernah makan la tosei ni kak...selalu roti canai je.. :-) nanti leh try

    ReplyDelete
  14. Zai..yg bcili tu lagi sedapkan. Tambah pulak kalo lawankan dgn tosei tisu..

    ReplyDelete
  15. Wa, try lah mkn. Jgn nanti ketagih mcm akak..hehe

    ReplyDelete
  16. Alolo .....okje baca cite ni, pun dapat bayangkan kecomelan papa KY tu hehe ....Kita pun suka gak tosey ni KY....dpt yg garing....pergh. sedapnya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengok di alam nyata lagilah terserlah kecomelannya Okje..hihi
      Dpt yg garing sekali ngap jer..

      Delete
  17. cukup la tu sekeping buat sarapan
    tambah dengan secawan kopi suam

    tengahari nanti ada makan lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan pun dah lewat..tak kisah sangat kenyang ke tidak.

      Delete
  18. hikss so sweet lah kak yon ngan abg salleh ni pandai bergurau senda :-)

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..