*

Tuesday, 2 September 2014

Makan di Restoran Capriciossa

Assalamualaikum..
Mengisi keboringan menanti sesorang yang katanya dak datang kerumah, tapi tak jadi nak datang, kami dua beranak menyusun tapak mengolekkan tayar kereta ke Sunway Piramid tanpa tujuan tertentu.
" boleh juga..kalau nak pergi Jusco.. Adik nak klem baucer Aeon!
berjalan2 sambil mencuci mata dan membuang masa memang menyeronokkan. tapi lepas tu penat..pastu lapar dan dahaga..
" apa kata kita try makan spegeti dakwat sotong yang Ateh pernah ceritakan tu nak tak?
" boleh jer..tapi kat mana ye?
" cer google!
ohhh..Restoran Capriciossa!
 
senang jer nak cari..letaknya di tingkat 2 dalam bangunaan Jusco..
Lot OB3.LG2.2, Oasis Boulevard,
Sunway Pramid Shopping Mall.




mushroom soup rm1 semangkok..

 soupy seafood pilihan Oya.Biasa2 jer..


sekali sampai hidangan tu..terkezzzut akak..awat hitam sangat?
inilah dia spegeti dakwat sotong.
sekali pandang mcm tak selera nak makan..huhu
 dalam menu tu dah terlulis.. "not recommended on your first date"..
akak oder juga..bukannya akak berdating dengan sesiapa pun..
akak nak makan juga camnalah rasanya..hehe
hahaha..agaknya apalah jadi dgn spegeti tu ye..
cer jawab!  cer jawab!
seronok memakannya..Oya pun tumpang sama. habis mulut dan gigi semua hitam. sambil makan sambil ketawakan Oya, gigi dan mulutnya semua hitam..tak padahal gigi dan mulut sendiri  pun hitam..hahaha
rasanya not bad lah..hehe
selepas buat bayaran, Oya dapat lagi baucer 50 euro..untuk kunjungan akan datang..

21 comments :

  1. kalu mcm tu x nk mkn laaa nnt gigi hitam hehehe

    ReplyDelete
  2. Kalau sotong masak hitam pun saya tak pernah try.....buat masa ni la.....
    spagheti tu....anggap masak berkicap lah ye.....

    ReplyDelete
  3. saya pernah baca blogger makan spageti hitam tu..hihihi..saya sendiri belum pernah cuba

    ReplyDelete
  4. patutlah not recomended on your first date..haha.nanti pakwe baru lari.

    ReplyDelete
  5. First date mak dan anak tak apa KakYon kalau baru bercinta memang malulah nak buka mulut kalau makan spaghetti hitam macam itu:)

    ReplyDelete
  6. Ish, takut nak makan rasanya. Hitam sangat. Agaknya mesti dakwat sotong tu ada khasiat tertentu ya..

    ReplyDelete
  7. Hitamnya. Lepas kak makan ada rasa apa-apa tak? Takut tengok hitam dia tu.

    PS: Jemput join segmen saya buat kawan-kawan.

    ReplyDelete
  8. Hahaha nasib baik rasanya ok.. yer.. Tgk cam takut je nak makan.. :)

    ReplyDelete
  9. oooo..terkezut tenguk spageti hitam legam gitu hihi..

    ReplyDelete
  10. Mungkin kalau kak zai tak boleh nak makan kot sebab kak zai suka tengok rupa sebelum rasa.

    ReplyDelete
  11. Ella dok bayangkan akak gelakkan oya .. oya gelakkan akak. hehehe.

    ReplyDelete
  12. Oo.. nampak hitam.sungguh tu.. hihi. Kalau bawa orang macam saya, agknya tak habis makan tu.. kecuali dah cuba beberapa kali dulu.. hihi..belum boleh ubah perangai payah nak cuba benda baru..

    ReplyDelete
  13. Mak ai.....hitamnya....hehe.....Tapi jangan pandang pada hitamnya KY pandang pada rasanya hehe..Kalau Okje sure tak sampai hati nak makan bukan pasal warnanya tp pasal harganya yg mahal tu KY ....

    ReplyDelete
  14. kalau tngk rupa memang ragu2 nk mkn kakyon....tapi kalau sedap ok lah...

    ReplyDelete
  15. uniknyeeeee.. pertama kali tengok~
    kemain hitam lagi yer~ hehehehe

    ReplyDelete
  16. hahahaha..patutla dia tak rekemen..nanti pakwe larik..

    ReplyDelete
  17. hitamlah hitam si tampuk manggis
    sungguh pun hitam dimakan habis

    ReplyDelete
  18. hahaha...kang trus kansel klu makan masa first date.abes hitam gigi...

    ReplyDelete
  19. no wonder lah not recommend on first date ahahahaha

    ReplyDelete
  20. yg hitam smlam... tgok kat astro makan dakwat sotong.. uhk.. boleh telan kek kak?

    ReplyDelete
  21. famous kat jepun ke kat korea ntah mee dakwat sotong ni. so far tengok orang review semua kata not bad so i should give a try kalo ada kesempatan. jarang singgah sunway hihi jauh ni haaa duduk kat penang.

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..