*

Tuesday, 30 September 2014

Ke Langkawi Bersama Malindo Air part3

Assalamualaikum..
walaupun penat turutkan juga kemahuan Dhani yang tak sabar nak mandi. Dhani ni pantang jumpa air..Ayden pun sama..kalau di biarkan sanggup berjam-jam berendam dalam air..
" Wan! Put airmandi " itulah permintaan Aydeen setiap kali nak mandi. maksudnya nak suruh KY masukkan air penuh dalam besen mandi untuk dia  berendam..hihi

untuk mencari lokasi swimming pool pun agak haru sikit. kekurangan papantanda atau papantanda sudah reput sukar kami nak nampak kemana arahnya. kami hanya bergantung pada arahan petugas semasa mendaftar tadi, mengatakan.."kolam mandi kat atas bukit tu"
puas juga berpusing-pusing di jalan yang sempit dan berlumut akhirnya jumpa juga..
kami berlima saja kesitu.. suasana lenggang dan sunyi. KY teragak-agak juga sebenarnya..betulke tempat ni..rasa macam pelik jer takde orang!
sampai atas..nampaklah sorang pekerja sedang membersihkan kolam. papa kata belum boleh mandi, sebab sedanag di bersihkan..
Dhani tak sabar terus terjun..
tak beberapa lama barulah ada 2 keluarga datang. barulah hati rasa sedap sikit ada kawan. takutnya kalau-kalau kami "termasuk ke dunia lain pulak".
 sunyinya semacam!!
ke..
"cuma KY sorang saja yang merasa camtu kut! "

memula Aydeen nampak macam teruja nak mandi..rupanya rasa gayat kut. puas juga memujuknya..baru berani sikit bila wannya turut serta..hahaha



 ..kegembiraan Dhani dalam swimming pool.. 


 tak sampai 5 minit kaki memcecah air mulalah lupa diri..sampai berlerai baru nak naik..heheh
 





sempat KY snap gambar chalet..view dari kulam renang.


 memandangkan KY agak sibuk dalam minggu ini..mungkin n3 tertangguh dan berhutang BW.akan curi-curi juga masa untuk mengadakannya..insyaallah..

13 comments :

  1. Sernok bila tgok budak2 happy kan KY...SA pun byk entry tertunggak....xde masa nk buat...

    ReplyDelete
  2. KakYon boleh terfikir alam ghaib pulak dah:)
    Bila ada org lain baru rasa betullah ye.
    Tak tahu sebenarnya jadi org pertama sampai.
    Seronok betul kakak tengok - suka.

    ReplyDelete
  3. Ohhh KY pergi Langkawi tak ajak OKje yeh hehe.....
    Okje takut jer cucu KY tu dapat Pakcik kecik lepas ni hihi
    Biasalah KY....budak budak kalau jumpa air mmg ler gitu KY .....tak mau naik kekdahnya....

    ReplyDelete
  4. Yon, Tok Senik ni masa awal pembukaannya, ramai orang. Femes juga. Tak tahu la ni dah jadi semacam..mungkin dah tukar management kut..

    ReplyDelete
  5. enjoy betul budak-budak, teringin pula aunty tengok, best chaler macam tu, boleh dengar alam semulajadi.

    ReplyDelete
  6. Kawasan mana ni Kakyon, apakah nama chaletnya...sonoknya tengok budak2 mandi

    ReplyDelete
  7. sunyi sepi sampai ke hati ya...sukanya tengok anak2 bergembira bermain air....

    ReplyDelete
  8. syoknya ada slide tu..huhuhu

    ReplyDelete
  9. aikkk...mcm misterios jer cara nak ke kolam tu...tp tmpt dia mcm best jer...nyaman dan seolah2 didusun2 kampung pulak chalet tu...

    ReplyDelete
  10. pasti seneng banget tuh anak-anak main air :)

    ReplyDelete
  11. seronoknya tengok Ayden dan dhani bermandi manda... anak2 suka lah kan kak dapat berendam... :)

    ReplyDelete
  12. Kalau budak2 dapat mandi kolam jawabnya kita yang penat menuggu. Nampak cantik chalet yang kakyon duduk.

    ReplyDelete
  13. chalet dalam hutam...seramnye!!!..kala JM jumpa swimming pool tu mesti nak terjun cam bebudak tu jgk :-)

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..