*

Monday, 1 September 2014

Bunga Rose

Assalamualaikum..
Apa kahabar rakan blogger semua..
banyaknya hutang BW akak. InsyaAllah..ada masa nanti akak pulun bayar ye..
sementara akak tengah membizikan diri ni..mana yang agak agak dah rindu dengan akak tu...jom lah jengah2 akak kat sini..hihi 
janganlah nak perasan sangat kakyon oooi !!
ada ke yang  perasan yang engkau tu ujud kat maya nih..huhuh






 
..akak suka sangat dengan bunga rose. mungkin nama akak sama dengan bunga rose kut..hihi

24 comments :

  1. Kak Yon mana pegi..JM sentiasa tunggu citer baru dari Kak Yon tau..mestilah rindu :-)
    Ni bunya Ros yg kak Yon tanam kat umah ke..segar2...cantik pelbagai jenis pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak sibuk dgn urusan keluarga yg tak pernah habis JM. Sebenarnya akak pun dah rindu nak bersiaran..
      bunga ros tu di tangkap gambonya lain2 hari..hehe

      Delete
  2. Semuanya subur dan cantik ros kakyon.....tambah yang light kuning sejambak tuu....baja apa? petua apa ni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini rose prosperity. rose ni senang sikit nak jaga. akak bubuh baja najis ayam sebulan 2x. baja bunga sekali sekala. kena rajin siram dan kalau musim panas dan sembur ubat serangga perosak..

      Delete
  3. Cantik bunga yang kakyon tanam..subur pulak tu..

    ReplyDelete
  4. Cantik semua bunga2 rose ni kak..mesti kak yon tanam apa pun menjadi ni kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak juga Amanda. ada yg akak tanam langsung taknak hidup. sbb minat tu yg beri perhatian lebih siki kat pokok rose..:)

      Delete
  5. Busy berkebun kot hehe...

    Semuanya cantik2, kak zai suka bunga ros tapi bila tanam tak menjadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..
      pokok rose paling cerewet nak jaga..tapi bila dah tahu caranya senang juga membelanya. bila dah minat tu apa2 pun boleh semuanya..

      Delete
  6. Replies
    1. sesi mengeluarkan peloh..

      Delete
  7. mestila rindu pada kak yon..hihi..

    cantik bunga ros kak yon..seronoknya pandai menanam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. muaahhhh... sayang mama!
      cantiknya dia.. bila takde serangga pengacau..

      Delete
  8. jiran akak ada tanam rose...atas tanah kt luar laman....tiap pg akak mesti cium bunga2nya tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah..kamsiah, setiap pagi cium wangian rose boleh awet muda tau. jiran tu tak perasan ke..

      Delete
  9. cantiknya bunga rose kakyon ,...bagai warna pulak...geram saya tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebahagian yg dah semboh dr penyakit. ada beberapa pasu dlm icu lagi..hihi

      Delete
  10. Cantik rose Yon. Kak dah dua kali tanam yang no 5 tu tapi failed juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikutkan.. rose Damask ni senang nak tanam. tak perlu jaga sangat. rose kg kan dia tahan lasak. dia nak tempat yg kering dlm masa sama nakkan air yg cukup setiap hari. akak tanam kat tepi dapor rumah..jauh dari rose yg lain. tengoklah daun tu di makan kumbang pemotong daun..habis rongak. yg peliknya daun rose lain dia tak kacau. kiranya pokok ni sebagai umpanlah..hehe

      Delete
  11. suka gak bunga ros..lagi-lagi yang kecik, gambar bawah sekali.baunya lagi wangi

    ReplyDelete
  12. Pompuan mana yg tk suka Rose Ky.....Rosekan lambang cinta katanya....Tak gitu?.... Eh...mestilah ada yg rindu...Kadang tu kita ni teringat tp jari jemari tak kesampaian.....lupa url pun ye kadang tu sudahnya tak terziarah!

    ReplyDelete
  13. Salam perkenalan Kak.. Minat kita sama.. Saya pun penggemar roses.. Setiap roses yg mekar saya abadikan dalam blog.. Roses ni cantik & wangikan.. Suka sangat.. Saya akan link blog akak di blog saya.. Jemput singgah.. ^_^

    ReplyDelete
  14. subhanallah cantik. CT suka rose yang ade kelopak kecik kecik and banyak banyak so nampak sarat.

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..