*

Wednesday, 23 July 2014

rezeki raya..

Assalamualaikum..
selagi belum raya..selagi itulah banyak keperluan yang belum cukup.
sambil menjaga cucu sempat juga akak ke JJ Bukit Raja. mencari keperluan untuk rumah tangga yang tak bertangga..hehe
teringat pulak lama dah akak tidak meredeem point dari  Aeon..
sekali akak redeem..ahah...lebat juga nilainya..
 dapatlah RM100..yuhoo..
rezeki raya..


menunjukkan yang awal pagi akak dah sampai.time jaga cucu ni kena buat semua urusan seawal pagi..kalau lambat nanti menganggu jadual  tidur cucu pulak. kalau dah terganggu banyak pulak ragamnya.. nanti pening kepala wannya..


42 comments :

  1. Salam Ziarah..
    wah boleh shopping ni dengan gift voucher aeon.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdhulillah..dah selamat baucer tu akak belanjakan..:)

      Delete
  2. sempat lagi tu..apa lagi shopping lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi..menyoping sakanlah makcik..hihi

      Delete
  3. Nenek masih muda mestilah langkah masih panjang:)
    Best juga redeem bulan puasa dah jadi macam hadiah utk Raya ni KakYon..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kata muda pun taklah muda Zakie..tapi bila time raya semangat tu tak nak luntur..hehe

      Delete
  4. Alhamdulillah ... murah rezeki kakyon dibulan ramadan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdhulillah yati..kekadang dpt rezeki yg tak di jangka..

      Delete
  5. syukur dpt rezeki nk raya..

    ReplyDelete
  6. wah meriahnya kakk...redeem jgn tak redeem.

    jemput lawat blog saya yg tak seberapa ecewah ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih singgah sini ye.insyaAllah akak singgah nanti..:)

      Delete
  7. 100 banyak tu kak ros..macam-macam boleh beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah Sal..bila dpt free sekejap jer habis. Tak sedar apa yg di belanjakan..

      Delete
  8. sekali redeem dpt RM100..byk tu!! >.<

    ReplyDelete
  9. banyaaaaaaaaaaknye redeem..
    masyuk shopping hihiks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdhulillah..
      CT..keluarnya manyakkk..masyukknya ckittt jer..hehe

      Delete
  10. Salam raya
    banyak jugak tuh. Dalam menghadapi segala brg mahal ni kita perlu bijak berbelanja...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi yg serba kekurangan nilai tu amat besarkan..
      tapi bagi yg banyak duit mungkin nilai tu kat celah gigi mereka saja..
      insaf plak tentang nilai duit yg kita dapat..:(

      Delete
  11. Rm100 tu buat duit raya ke kakyon, klau mcm tu nk pegi raya umah kak yon lah heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau boleh tukar kpd tunai..lama dh akak buat belanja duit raya..hee

      JM..dtglah beraya rmh akak..sies ni tau..:)

      Delete
  12. mane jj lagi bro...aeon bukit raja la ni....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahlah..mana lagi..jj bkt raja laa..dekat je dgn rmh akak..

      Delete
  13. alhamdulillah ... rezeki ramadhan tu .

    ReplyDelete
  14. Wah...rezeki tu kak. Saya dah lama tak shopping di AEON. Ni dah pulang ke Melaka, aktiflah semula kami lepas nie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aziela org melaka..awalnya balik.selamat berhariraya bersama sanak saudara Aziela..

      Delete
  15. kak yon banyak gak tu..rezeki..apa lagi sambung shopping lagi lah ye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah adakan ana..apa lagi sambung menyambung menyopping..hihi

      Delete
  16. p/s SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN SEPANJANG PERKENALAN & PERSAHABATAN KITA MESKIPUN HANYA BERLEGAR DI ALAM MAYA. JEMPUTLAH DATANG KE RUMAH YA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya maaf zahir batin juga Anies. Manalah tahu sepanjang beramah mesra dalam maya ini ada komen yg menyinggung hati Anies.
      Anies pun jemputlah dtg rmh akak juga ye..:)

      Delete
  17. Memang rezeki raya lah tu...

    ReplyDelete
  18. Best tu dpt banyak tu voucernya.. selamat berhari raya buat akak dan keluarga ya. Semoga ceria sihat dan tenang selalu. Mesti kehadiran cucu baru lagi memeriahkan sambutan raya kali ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Aisy..
      selamat hari raya buat Aisy sekeluarga. Macam tau2 jer akak ada cucu baru ;) raya tahun ni memang seronok, semua anak2 kumpul rumah akak :)

      Delete
  19. untungnya kak yon. 100 tu kira banyak la kalo dpt free. sape nak bagi ye tak.

    Selamat hari raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hati raya buat LS juga..:)

      Delete
  20. alhamdulillah. Banyak juga dapat tu akak. Boleh shopping banyak-banyak.

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah... rezeki allah
    rezeki boleh datang dalam berbagai cara

    ReplyDelete
  22. Kakyon,

    Selamat Hari Raya Eidul Fitri buat Kakyon seisi keluarga dan ucapan 'Minal Aidin Wal Faizin'....

    ReplyDelete
  23. KY...voucher tu dah buat soping apa tu

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..