*

Thursday, 3 July 2014

Private number

Assalaamualaikum..
Tengah syok layan suratkhabar, tetiba ada call..
Sekali tengok dari ' private number '..
Pantang bebeno makcik kalau dapat call dari privet number ni..
Kalau empunyo no ni ado kek dopan mato den, harus den hempok tipon den kek palo dio..
Pueh hati den!
Mano den tak marah..dah beberapa hari private no ni yg keluar hari hari. Pose2 ni duk ganggu nalipon, bila di angkat, dia letak. Tak di angkat pening dengar bunyi bising. Maklum sekarang ni jarang dengar bunyi tipon dah.. Main watsap watsap jer. Sunyi n amannn jer..
Kali ini akak cepat cepat angkat..

Suara gedikk di hujung talian: may i speak tu..aaaĆ aaaa puan  aaĆ aaaaa madem Rosinah.
Makcik tengah hot:  ye.. saya bercakap..
Suara gedikk di hujung talian: spechlesssssss..~~~~spechlessssss~~~~~ *sebijik butir apapun makcik tak paham Nak! Lidah kau melayu..janganlahhh.. kau nak telo telokan jadi lidah omputih*
Makcik tengah hot : ye!!! Ini makcik Rosinah bercakap!!!!
Suara gedikk di hujung talian: *tetiba tukar lidah melayu* ???!!!???!!!!
Makcik tengah hot : owwwww jual insuran!!!! :)))))))) nak masuk 6 series dah..insuran nakkan makcik  ke? 

Kesimpulanya..sebelum talipon tu.. kaji dulu latar  belakang prospect awak. Ni main belasah jer..

22 comments :

  1. Adoh... memang boleh mendidih hati ye kakyon.. kalau yg talipon org insuran.. atau pun dari hotel.. Kena bersabarlah nampaknya dibulan pose ni kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hotel pun satu hal..pagi ni dah 3kali dpt cal..nk ajak buka puasalah..ada itu..inilah..last2 dia perangkap kita. ye kena sabar..dugaan berpuasa..

      Delete
  2. Hihihi.... itulah yg dikatakan nak buat pemasaran tak pasang strategi betul KakYon. Nak bersilat kuda-kuda pun longgar macam manalah nak menjadi.

    Jaring diguna pulak berlubang, tak tahu ikan yg nak ditangkap ikan paus! hahaha.... punah ranahlah dia mencecet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ni dah umo nak masuk 60. mana ada insuran nakkan akak. kalau adapun berapa puluh ribu pulak akak nk kena bayor? kalau ada pun baik akak simpan diam..heheh.
      tulah Zakie..budak2 baru nak belajarkan.. kalau kita tak tegur..siapa lagikan. guna private no.tu yg hot.

      Delete
  3. mak hai....garangnya kakyon...dia takut2 agaknya nk tepon tu pasal hari2 dicubanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih..SI takut ye?
      kebetulan beberapa hari suara akak kan serak sbb batuk. masa akak jawab tu mesti dia terkezut..apasal nama perempuan tapi suara jantan..langsung dia letak..hahaha.
      hari ini baru keluar suara perempuan..:)

      Delete
  4. memang menjengkelkan... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kakcik..geram akak..

      Delete
  5. farah pun selalu dapat call dari syarikat insurans jugak.. menyampah!!! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan farah..klau kita nak kita yg cari agen yg kita kenal..bkn sembarang orng jer..

      Delete
  6. Sbb tu klau display ' private number' je JM terus endcall

    ReplyDelete
    Replies
    1. cayalah JM. tapi jgnlaa endcall terus, mana lah tau kut2 ada secret admire JM kat no tu..heheh

      Delete
  7. saya punya hp, private number terus saya block. kejam tak kejam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadoi hai...ingatkan akk aje yg kejam..ada geng ghupanya..hehe

      Delete
  8. Hohoho...mau terkencing sy kalau sy yg tepon tu...haha...sy selalunya x angkat kalau private no...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sape suruh tahan kencing..kan dah terburai :) elok2 telco bg no taknak guna. baik gantung publik pon kat leher jer..

      Delete
  9. Sy pun selalu dapat private number call. Layankan jela... pastu last sekali bila dia tanya nak join ke? Sy jawab "Taknak!!" huhu... penat membe bagi ceramah. lantak kamu lerr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. elok jer wat camtu..bio habih kredit dema..hehe

      Delete
  10. assalammualaikum..
    kekadang saya layan jugak...dah habis dia cakap tu, saya cakap keje saya buat terowong MRT..tetiap hari ada risiko..insuran nak tak & memang saya cari insurans nih...tapi dia taknak pulak sbb kerja berisiko

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam...
      nak yang senang jer pulak tu ye..
      kerja sambung ekor beruang panda dia nak tak agaknya ye? macam kerja arwah S. Shamsudin dlm citer PBL tu..hahaha

      Delete
  11. Hehe....dia tak sempat nak kaji tulah KY....hehe
    Yelah sakit hati gak kalau cenggitukan KY....

    ReplyDelete
  12. Kak, saya selalu bagi 'training' percuma kat tele-sales people nie. Nak menjual produk, tapi x tau. Kadang2 kat opis pun macam tu, telefon2, dia panggil saya kakak. Saya jawab, bila saya kawen dengan abang dia? Hmmphh... panehh yo raso. Buang maso... Bulih plak tanyo, ni company apa yer? Derrr..... Sapo yg tipon sapo nie...

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..