*

Monday, 16 June 2014

Dairi ke Maldives

Assalaamualaikum..
Apa kahabar semua rakan blogger akak?
Dah petang baru sempat update blog.
Akak baru balik jam 8.30 pagi tadi..
Sebenarnya telah landing dengan selamatnya di KLIA dari airport Male jam 6.35 pagi tadi. Sementara gedebuk gedebak, buat itu ini, singgah breakfast pekena roti canai Isa Maju, tengok bola jap, mandi dan tidor,  pastu lunch dan ke Sri kembangan, barulah sekarang ni boleh bernafas sekejap..
Masih berbuai lagi kepala ni.. dek perubahan waktu tidur. Macam baru balik dari Mekah pulak..
Perbezaan waktu antara Malaysia dan Maldives hanya 3 jam saja. Walaupun waktu Malaysia awal 3 jam saja..tapi susah juga nak sesuaikan diri waktu makan dan tidur..terutama orang warga emas macam kami..hihi

 layanlah dulu gambar2 yang akak snap ni ahh. Guna pun camera henpon cokia. al-maklum pulak..bukan pakar yang ambik..mestilah gambar ada yang senget benget..heheh
package yang akak amik melalui iklan MyDeal.com.my




Salah satu pulau di kepulauan Maldives tempat kami bercuti..




 waktu amik gambar air laut tengah surut. jadi penuh rumpai laut di tepian pantai.

 pakcik dan makcik mengipodkan diri..hihihi




beting di tengah laut. waktu air surut boleh mandi manda di tepi pantai disitu. inilah pantai paling bersih yang akak pernah nampak.. tidak nampak langsung walau sehelai sampah..


22 comments :

  1. selamat kembali...best nyerrrr

    ReplyDelete
  2. Wow bestnye kak yon bercoti ke Maldives..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best mama, ada budget mau rasanya kesana lagi..

      Delete
  3. SERONOK BERCUTI KE PANTAI MALDIVES YA..CANTIK2 SEMUA PIC..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pantainya cantik..yang penting makanan semua halal..

      Delete
  4. putih gebu jer pasirnya ... pemandangan yg indah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..mereka juga menjaga kebersihan pantainya..

      Delete
  5. Replies
    1. ella..ada budget kesanalah.memang tak rugi. relex2 je..no shopping moping..

      Delete
  6. Kakak dapat tengok gambar-gambar pun jadilah KakYon.
    Cantik betul kakak tengok pemandangan pantainya

    ReplyDelete
    Replies
    1. zakie, pergilah hanimun lagi kesana pulak. best tau..

      Delete
  7. cantiknya pemandangan maldives ni terutama pantai.....segyeyau nak dok kat beting tu.....takut tiba2 air pasang tenggelam lupp....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihhi..
      kalu air naik pun stil tak dlm. boleh berenang lagi..

      Delete
  8. Subhanallah, cantiknyaaaaa kak. Panas terik ke cuaca kat sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuaca sangat panas terik. tapi angin laut tu sejuk jer..

      Delete
  9. salam kenal.
    teruja saya nak baca entry maldive dr akak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm Nieda, terimakasih ye..bacalah kisah seterusnya ye ;)

      Delete
  10. Ohhhh kak yon pergi bercuti ke maldives rupanya. Setshu Jm pulau d maldives mmg cantik sgt dan sesuai utk pegi berbulan madu :-) x sabar nk tahu citer kak yon nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM, ye..yang pergi pun muda2 semuanya. ada juga yg bawa keluarga.kebanyakannya dari China dan mat saleh..

      Delete
  11. Cantik maldives ini kan. Dapat tengok gambar pun jadilah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Subhanallah..pantai tercantik yg pernah akak tengok..

      Delete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..