*

Wednesday, 4 June 2014

buku motivasi yang menarik perhatian

Assalaamualaikum..
Memang akak merancang untuk ke Subang Parade dalam minggu ini. kebetulan minggu ini adalah minggu akak tidak menjaga cucu.
Cuti sekolah biasanya cucu sulong akak akan ada bersama akak, jadi kami bertiga pergi lah jalan2 cuci mata sambil jalan2 cari makan..:))
Kebetulan pula akak perlu mencari sesuatu buat keperluan kami yang akan kesini tidak lama lagi.. 
letih berjalan..lepas tu makan makan..kami berehat sebentar di pameran jualan buku buku..
dalam banyak2 buku..dua buah buku ini menarik perhatian akak. lama dah tak membaca /membeli buku..kali terakhir membeli buku..akak pun tak ingat dah..nampak sangat memang bukan kaki buku kan!..huh
biasanya  buku buku motivasi yang menarik perhatian akak.
contoh buku buku tulisan Azizi Ali yang selalu menjadi pilihan akak..haha
semuanya pasal duit..hehe

bertukar pulak, ingin membaca buku motivasi santai ini. warna kulitnya yang berwarna warni sudah menarik perhatian akak dan memberi motivasi pada akak untuk memilikinya. apatah lagi selepas membelek sambil membaca langsung terpikat dan terus membelinya..

akak terpandang buku ini di rak sebelah buku yang akak beli. akak terkenang sesuatu, seolah pernah akak melihat nama tulisan itu. rasanya memang sah ini buku kepunyaan blogger yang akk sering kunjungi suatu ketika dulu. olih kerana blog list akak telah terdelete, tidaklah susah juga untuk akak mengoogle blog ustaz love ni..
 
Atok dan cucu leka juga membelek buku..jangan sampai buku yang membelek mereka sudahlah..hehe

30 comments :

  1. Atok dan nenek membeli buku cucu juga yg seronok. Tengoklah khusyuknya sampai buka selipar berkaki ayam dah rasa macam book store tu rumah sendiri:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terlampau letih berjalanlah tu Zakie. kalau boleh nak duduk sambil belek buku..

      Delete
  2. Ustaz love...first time dengar..memang jauh ketinggalan lah saya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sarah tak perasan kut :)

      Delete
  3. Dah lama saya tak pergi ke book store kakyon.. bila tengok kakyon membeli buku motivasi tu.. mcm bersemangat pulak nak ke book store..
    Suka juga terjah blog Ustaz Love tu.. mcm2 ilmu dapat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak sesekali kalau ada persoalan..terjah juga blog beliau. kekadang soalan dari blogger lain berkaitan dgn kita juga..terus dpt jawapannya..

      Delete
  4. ".. semuanya pasal duit.." hahahahha saya suka tuuu! :-)
    saya kalau pi kedai buku mmg lamaaaaa.. geram rasa semua buku saya nak beli... ni lepas baca entry kakyon ni pun teruuuss rasa mcm nak ke kedai buku je! LIKE!

    Eh, main terjah jek komen.. salam kenal KakYon, meh singgah and follow blog saya.. semoga kakYon menten je rajin update blog! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok baca buku ' pasal duit' ni Fara.. tapi teorinya aje!! verangan jadi jutawan..hehe
      selamat berkenalan. takpe terjah..kekadang hasil terjahan boleh merapatkan hubungan.. ;)

      Delete
  5. yalah kakyon cantik warna kulit buku tu...memang menarik perhatian.
    Saya pun suka membaca walau dah tua2 ni tapi tak rajin membeli ,biasanya anak dara sya yang belikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin anak saniah belikan buku. mesti dia pun ulat buku.
      zaman anak akak belajar..akak malas nak membaca..maklum sibuk cari duit. bila anak dah berkerja dan berkeluarga..baru pulak akak sibuk nak membaca..hihi

      Delete
  6. Replies
    1. anies dan buku mana boleh pisahkan :)

      Delete
  7. kat umah takde yang ulat buku kak..
    ada la jugak beli tapi kejap jer dah masuk stor..hahaha..majalah pon gitu..
    zaman muda remaja dah berlalu kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe bila2 masa nanti boleh baca. beli buku umpama membeli ilmu..takkan hilang dan lapok..kecuali buku hilang sebelum di baca..hahaha

      Delete
  8. salam perkenalan

    menarik nampak buku tu..nanti boleh share dekat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berkenalan
      ada masa akak share nanti..tapi bila nak habisnya membaca..wallahuaklam..

      Delete
  9. salaam kak yon, cantik layout baru nie :-)..sal memang tiap-tiap bulan membeli buku tapikan..hehehe..bacanya entah bila..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalaam salmi,
      dah mcm kita ni rasa tak kecukupan masa kan. beli buku bacaan ringan jer baca sambil bersantai..

      Delete
  10. Bagus jugak kan sesekali beli buku motivasi utk bacaan.. =D

    ReplyDelete
  11. Saya pun sukaaa sangat lepak di kedai buku, kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguskan kalau wujudkan budaya melepak di kedai buku dengan anak anak..dari melepak di kedai makan..hihi

      Delete
  12. beli buku untuk rujukan, koleksi ilmu didlam rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. makna kata..tak rugi membeli buku,semua isi rumah dapat menfaatnya..

      Delete
  13. Bagus sgat..membaca menambah pengetahuan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Rinna. pengetahuan bukan hanya dpt di sekolah or U saja dan juga melalui pengalaman hidup. membaca juga boleh menambah pengetahuan..

      Delete
  14. Bertuah cucu dpt atuk nenek mcm ni...hihihi...:)

    Tajuk buku tu pun catchy kak..."suami bukan malaikat...isteri bkn bidadari"...saya pun terasa nak baca isinya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah satu sebab akak terpikat dgn buku ini Daddy :)
      hakikatnya " bukan semua suami baik seperti malaikat..dan bukan semua Isteri cantik, baik seperti bidadari " kan..

      Delete
  15. buku2 motivasi memang jadi pilihan sekarang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sangat..
      dh umo2 camci nk baca novel ke cerpen ke dh kureng. Buku agama pun jd pilihsn juga..

      Delete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..