*

Tuesday, 27 May 2014

Kuali Ceramic Yang Tengah Hot

Assalaamualaikum..
Lama tak meredeem point Bhpetrol kerana
barangan yang di tunjukkan  dalam kateloq tiada yang memikat hati dan tiada banyak pilihan. Olih kerana point sudah banyak terkumpul..bimbang pulak kalau point itu boleh lupus tarikhnya nanti..jadi akak reedeem ajelah apa yang ada dalam kateloq tu..
Baru sampai tengahari tadi barangan yang di redeem..peralatan gym pilihan anak perempuan akak dan pilihan akak pulak kuali ceramic yang tengah hot di butik butik kitchen sekarang ini. akak oder 2pcs kuali ceramic ..tapi yang  sampai baru satu sahaja. mungkin yang satu lagi dalam perjalanan atau tiada dalam stok..

Banyak peralatan periuk, kuali moden tergantung di dapur rumah ni..tapi yang di guna cuma satu jer. kuali yang bontotnya hitam..hehehe
kuali itulah yang dibuat mengoreng segala makanan bergoreng..menumis sayur, menumis sambal dan segala jenis masakan..haha




16 comments :

  1. Biasalah tu kak...nak guna yang baru, terasa sayang pulak kan... Kuali tu cantik. Agak2, kalau masak dalam tu, terus hidang atas meja dengan kuali, melampau tau?
    Hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok cerita md saleh tu makan hidang dari periuk n kuali jer. sbb kualinya cantik. jimat air tak payah basuh bnyk pinggan mangkok..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. ye anies..non stick nie..

      Delete
  3. Yg cantik biasanya jd hiasan je kan kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa sayang nak pakai. tapi sampai masa akan di pakai juga..

      Delete
  4. Ssama ngan acik kuali besi yang hitam tu dah bertahun2 guna..elok je lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. berjasa kuali besi tu kan. selagi tak bobos pakai ajelah..hehe

      Delete
  5. Salam Kakyong

    Jangan Guna Senduk BESI..kui kui kui

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena guna senduk ceramik juga nie. payah bebenor..hehe

      Delete
  6. Hehe.....dah katanya hitam hitam si tampok manggis.....yg hitam jugak kupandang manis hehe.... Sayang tak guna KY....gunalah nanti buruk dlm kabinet hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap buah manggis..sbb rasanya manis..hehe
      belum teruja nak guna lagi.. kuali hitam juga jd pujaan hati..hihi

      Delete
  7. Kakyon : byk nyer dpt point sampai leh redeem mcm2...
    Samalah JM pun guna kuali montot hitam gak...heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. berapa tahun dah tak redeem. ada lagi baki point yg boleh redeem simpan tahun depan kut barangan lebih baik..

      Delete
  8. hazy pun suka kuali yang warna warni tu ! tapi rasa sayang bila nak guna. last2, guna kuali yang lama XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuali yang warna warni tu kita buat hiasan aje kan hazy :) sayang nak guna..

      Delete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..