*

Thursday, 29 May 2014

bukan masaalah sebenarnya

Assalaamualaikum..
Salam hari khamis..hari yang semuanya rasa manis.. 
hari untuk berkemas rumah..memasak..dan berbagai aktiviti. Cuaca pun nampak ok jer..
Hari ini juga sedang menanti kedatangan tetamu..yang katanya akan datang sebelah petang.
tapi lupa nak cornfirm balik, samada jadi nak datang ke tidak.
siapa tetamu itu ye?

gambar hanya hiasan..akak snap semasa majlis anak kawan akak kawen
 
Adalah sesorang yang akan datang untuk shooting macam lah rumah akak ni cantik bebenor  barangan perhiasan dalam rumah akak.
tak kisahlah jadi ke tidak dia nak datang itu bukan persoalannya..
yang jadi masaalahnya..bukan masaalah sebenarnya..masaalahnya akak pun suka..hihiiii
masaalah sebenarnya..perluke akak menerima perlawaan mereka untuk melakukan kerja2 mereka makan gaji didalam rumah akak dengan tujuan menghebahkan apa yang ada di rumah akak. tak ke nanti dikatakan akak nak menunjuk2..huhu
mereka datang hanya melakukan tugasan yang di berikan kepada mereka..dan rumah akak di pilih sebagai bahan bagi tugasan mereka.
kerja sooting menyooting ni bukan sekejap..ia mengambil masa yang lama juga. gambarnya pulak setelah di edit medit yang tersiar hanya sekeping dua jer..bukan nak cari popular..akak rasa macam tak berbaloi pulak.
masa yang di peruntukkan rasanya seperti membazir saja. tapi takpe juga..sekurang2nya terisilah masa lapang akak  kalau tak jaga cucu jer tidaklah akak merasa bosan sangat..
lainlah kalau akak ni retis..berjam2 menunggu pun takpe..janji ada masyuuukkkk kan!.hehheh

***********
n3 ini akak drafkan pagi tadi..
baru malam ini sempat nak publishkan..
cerita sebenarnya..datanglah juga Cik/Puan Aida  dari akhbar utusan malaysia.
tujuan beliau datang kerana hendak menemubual akak tentang gaya hiasan dirumah akak dan hobi akak..
ceritanya akan di muatkan dalam sisipan akhbar tentang gaya hiasan rumah akak..



19 comments :

  1. tahniah2
    dapt juga kongsikan kegemaran dan idea kita dengan pembaca

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terimakasih tehr..
      yelah..nk share ilmu takbnyk mana pun, jdi share lah idea yg akak ada..

      Delete
  2. Wah.. bila nak disiarkan tu. Teringin saya nak tengok hiasan rumah akak yang pasti menarik ni. Rasanya akak tak kenal saya kan? Pasti akak orang jenis teliti, jarang orang kali pertama ke blog saya tahu nama saya.. biasanya panggil AN je.. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katanya..insyaAllah hari jumaat depan. Ala biasa saja Ain..hiasan sama mcm rmh org lain..

      Delete
  3. wahh best lah akak... kene interview...
    mesti rumah akak ada sentuhan yg kreatif :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak pun tak tahu di mna kreatifnya..rmh akak sama jer dhn rmh org kain..

      Delete
  4. Kaaaakk...kagumnya saya..... Wahhhhhh. Takper kak...yang penting sekali sekala kita terasa juga pencapaian peribadi meningkat sehingga masuk ke media... Bestnyaaaa. Saya kalau bab2 hias menghias ni, kemas mengemas ke...gagall kaakkk... Takder talent langsung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setiap org ada kelebihan memasing kan Aziela. betul kata Aziela sesekali rasa bangga juga kebolehan kita di hargai..

      Delete
  5. salam kak

    tahniahhh...nanti kluar paper nanti bagitau yekk..saya ni dah 7 tahun tak beli suratkhabar hehehe..kalau kluar nak la gi beli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkslm Sukaxplo..
      terimakasih. alah malulak akak. lama tu tak baca surat kabar. yelah berita dalam internet lagi cepatkan..hehe

      Delete
  6. harus rumh ni cantik ye..
    dulu kita ada jual baju bundle..ada org kerja drama ni mintk nk sponsor baju..kita x nk..haha..
    enth rasa x berbaloi. bj bundle bukn ada cap kita pun..x leh promote pun. xkn dia nk tulis baju disponsor oleh petakbunga bundle
    ha..ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sponser ni kira amal jariahkan.tapi nak beramal jariah kena tengok juga situasinyakan...
      lain masuk dlm peper atau majalah..boleh jdkan kenangan untuk anak cucu bila kita takde nanti..hihi

      Delete
  7. waaah ! nanti akak masukkan lah gambarnya. teringin nak tengok !

    ReplyDelete
  8. nak la sgt tgk hiasan dalaman rumah . saya mmg suka dgn hiasan rumah ni ... hope sudi tayang2 nanti yer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah hiasan biasa2 aje QV. hiasan yg mampu milik..takde yg luar biasa nya. insyaallah.. nnti akk buat n3 pasal hiasan rumah akak ye..

      Delete
  9. KY....tak sabar lagi OKje nak tunggu berita rumah KY tu...Teringin nk tengok mesti cntikkan rumah KY ni...Nanti bagi taulah yeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah OKje..akan ada nanti, akak buat n3 ye..

      Delete
  10. Thniah akak terpilih masuk surat khabar, hebat la tu.. yang penting minat... selain dapat juga kongsi dengan pembaca.. Tunggu n3 seterusnya...

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..