*

Sunday, 2 March 2014

simkad tunetalk

Assalaam..
menjengah beberapa blog kawan2..rasa rindu nak menulis entry kat blog akk yang bersawang ini..
bila lama tak menulis entry..idea yang ada pun agak susah nak dikarang buat cerita.
rupanya kerja menulis ni..walau setakat sebaris dua perlu ada ilham juga, baru apa yang nak dituliskan dapat memuaskan hati sendiri. kalau hati sendiri rasa tak puas..apatah lagi orang lain yang membacanya kan?
tak dapat akk bayangkan bagaimana penulis buku boleh memperuntukan masa mereka berkarya sehingga boleh menghasilkan buku2 yang berkualiti untuk di baca olih perbagai lapisan masyarakat.
entry akk ni jauh menyimpang dari cerita pasal buku..hihi

Tetiba pulak akk dah tercebur dalam bisnes kecil kecilan menjual sim kad.
Beberapa tahun dulu akk memang aktif menjadi agen menjual kad topup prepaid. Selain memudah kan untuk kegunaan sendiri, anak2 dan beberapa orang pekerja, dapatlah juga akk meraih sedikit keuntungan. Jadilah kan..bak kata orang tua2 sedikit demi sedikit lama lama jadilah bukit kan!
Selepas mengunakan perkhidmatan postpaid..akk berhenti menjual kad topup.kekonon nak berehat dari buat bisnes tersebut.

Beberapa hari lepas akk di datangi seorang kawan lama akk. kawan akk ni beriya iya memperkenalkan bisnes kecil kecilan yang di buatnya. bisnes menjual sim kad prepaid dari Tune Group.Tune group ni di bawahnya ada beberapa syarikat lain..salah satunya ialah syarikat tambang murah Air Asia..Syarikat yang semua orang dah kenal..





Simkad Tune09Talk ni dijual dengan harga RM90 mulai dari Mac ini. Banyak faedah yang kita boleh dapat dengan mengunakan simkad tunetalk ni berbanding syarikat telikomunikasi lain.

nak cerita banyak akk pun tak berapa nak pandai..apa kata klik jer kat sini. Semuanya keterangan ada di sini..

http://www.toneexcel.com/affiliate/index.php?ID=301246

kalau berminat boleh hubungi akk ye!


8 comments :

  1. banyak juga syarikat mereka ni yea. Pandai dorg buat bisnes. Macam manarik juga tunetalk ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik.mereka menawarkan packej yang tidak pernah di beri syarikat lain.

      Delete
  2. Pernah dengar juga tunetalk ni. Nanti nak cari no baru akan datang, boleh cuba tune talk ni pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OhPanduan..masih boleh gunakan no lama..

      Delete
  3. Menjari perintis pemula business yg baik Kak Yon. Masih belum ramai yg melakukan jagi bila berkembang Kak Yon dah jadi senior.. tahniah!

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. coverage guna celcom.mereka joinventure..takde masaalah..

      Delete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..