*

Wednesday, 26 March 2014

Pasar Raya Segi Bukit Subang

Assaalaamualaikum..
Aktiviti membeli barangan basah berlaku semalam. Pasar raya Segi di Bukit Subang menjadi pilihan akak. Akak beli stok untuk setengah bulan. Harga barang basah disini di jual secara borong..tapi boleh saja kalau nak beli sikit2 ikut keperluan kita. Akk tak pernah pulak bandingkan harga di tempat lain samada lebih mahal atau lebih murah. Kalau bernasib baik masa itu dapatlah ikan yang masih fresh..baru turun dari lori. Waktu itulah beli lebih sikit..simpan untuk stok akan datang..

Ini antara bahan masak yang akak selalu beli bila berkunjung ke Pasar Raya Segi Bukit Subang..
Cer bandingkan harga dengan tempat korang. harga untuk sekilo tau!



 Tak nampak pula harga cili api merah tu..kalau tak silap harganya RM..

terambik gambar bro tu pulak! sori ye bro kalau terjumpa blog akak ni.. tak berniat pun nak curi gambar bro..huhu


Baru kali ini jumpa ubi kayu. selalunya bila time datang tinggal bekasnya saja. Apa lagi En. Papa pun memilihlah sesuka hatinya..hehe

20 comments :

  1. salam kak yon, fresh2 nmpk semua sayuran tu...tk yah nak bekebun....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkslm, klau dpt tanam sendiri lagi bagus.boleh jimat, badan pun sihat..hehe

      Delete
  2. Oh.. best melambak semuanya nampak fresh. Tapi kakak tak dapatlah nak bandingkan harga kat tempat kakak ni Kak Yon sebab kakak kalau beli bukan tengok harga. Pilih dah tu abang yg bayar jadi selalu tak perasan hal harga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. melambak tu yg buat rambang mata. kekadang main beli jer..jadipenghuni petiais..

      Delete
  3. wahhh buleh la pasaraya amik akk jadik duta, promote pasaraya dia kat blog lagi hihi
    tomato tu nmpk kemain meranum..mcm buah epal plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihih..kalau jadi kenyataan bagus juga..ada masyuukkk!!
      akak beli tomato banyak buat jus..

      Delete
  4. Semuanya masih segar. Paus hati membeli.. Tak perasan pula harga barang di tempat saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih lagi segar..kebetulannya baru saja di restok tu..

      Delete
  5. Saya pernah pergi ke sana sekali saja, itupun kebetulan lalu nak mencari pokok bunga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang bestnya kesana..lepas shopping barang basah/kering boleh terus beli pokok bunga pula..

      Delete
  6. masak apa dengan ubi kayu tu..rebus cicah nyok atau wat bengkang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak suka makan dgn sambal tumis. tapi en.papa suka rebus bubuh gula melaka..jadi macam manisan..

      Delete
  7. Replies
    1. wkslm..terimakasih singgah sini.

      Delete
  8. Ubi kayu rebus, sedapnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cicah sambal tumis atau kelapa gaul dgn gula..

      Delete
  9. http://notdoktercinta.blogspot.com/2014/03/how-to-follow-blogspot.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog akak tak boleh follow..

      Delete
  10. Harga ok la jugak kan kak.. :)
    Yg best sebab nampak fresh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kira ok lagi dari pasaraya..or kedai runcit..

      Delete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..