*

Thursday, 19 September 2013

majlis cukur rambut

salaam alaik..rakan bloggers yang di kasihi.. semoga kita di rahmati dan dalam perlindungan Allah swt..

banyak aktiviti marhaban tidak sempat akk catatkan kat blog nie. ikut suka akk jer nak update ker idok. kekadang tak sempat nak update aktiviti lain pulak berlaku..tanguh2 nak update..last2 terlupa. minta maaflah kalau ada tuan rumah yang pernah mengundang kami terbaca blog akk ni..takde pun akk buatkan n3 untuk mereka..hehe.macamlah mereka kisah sangat pun! atau akk aje yg perasan sendiri..hikhik.
minggu lepas dapat jemputan ke majlis cukur rambut cucunda Puan Zabedah dari Perumahan Pegawai2 Kastam Kelang.
majlisnya sederhana tapi meriah.tema kaler merah. tentu pembaca blog akk perasan kenapa kumpulan marhaban akk selalu sangat pakai baju kaler pink? itulahkan..nak buat macamana..dah kebanyakkan tuan rumah guna tema kaler pink..terpaksalah kami ikut tema!
sebenarnya kami ada beberapa pasang uniform lagi. selain kaler pink ada biru, hijau, coklat, kuning dan pepel.cuma merah jer yang tiada, itu sbb bila tema majlis kaler merah kami pakai pink juga..heheh
biasanya masa yang kami ambil dalam majlis tersebut lebih kurang satu hingga satu jam setengah sahaja. bergantung pada tuan rumah juga. kalau suka mendengar alunan lagu2 kami lebih lama..kami sedia berkhidmat.hikhik





6 comments :

  1. Bila dah ada kumpulan macam ini mudah masyarat setempat. Tambah cantik bila ada pakaian seragam.. Kakak suka juga marhaban ni Kak Yon...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang johor tak sah klau tak tau marhaban kan Zakie..

      Delete
  2. assalam kakyon..acik kenal sangat dengan zabidah ni..kenal masa dia mula2 masuk kerja di selangor sebelum berpindah ke kelang.
    acik pun pergi masa kenduri kawen hafiz ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Acik, oh yeke.akk pun baru kenal.jemputan pun melalui maya.kecik jer dunia ni kann..

      Delete
  3. suka majlis yang ada tema2 ni...cantik je seragam kan..

    ReplyDelete
  4. dah jadi trend, buat majlis bertema, nmpk ceriakann..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..