*

Saturday, 15 June 2013

paypall n credit card

Assalaam rakan bloggers yang di kasihi.. semoga kita semua di rahmati dan dalam perlindungan Allah swt..
  Akk selalu juga berpeluang menjawab survey yang akk join di internet. Selesai menjawab survey yang di beri, akk akan di beri point. Bila point dah penuh dan layak untuk di tebus, bolehlah di tebus point tersebut dengan wang tunai. Syarikat survey membayar upah tunai melalui akaun paypall..


Semalam baru akk selesai menjawab servey dan menebus point. Pagi tadi bila buka akaun paypall..paypall minta akk update credit card yg baru.. sbb credit card lama dah expired. 

 *Sebenarnya di akaun paypall akk ada sertakan dua akaun bank. satu akk gunakan akaun bank dan lagi satu akk gunakan akaun kredit kad *


Bila akk update akaun paypall akk  *sebenarnya akk nak remove akaun kredit kad.. cuma nak gunakan akaun bank saja *  pihak bank SMS akk,  kata akk dikenakan charged USD1. akk terfikir mana mungkin paypall sesuka hati nak charged akk tanpa ada urusan jual beli. akk terus call bank dan baritahu masaalah akk. Jawapan dari pihak bank, tak boleh nak batalkan urusan..jadi dia suruh akk call paypall sendiri.
belum sempat nak call paypall..tengah cari2 phone no. sebenarnya..bank call akk semula..kata dah batalkan transaksi tersebut..
hahaha...lawak pepagi sabtu ni. walau cuma USD1=RM3.++..kalau x bertindak cepat.. sesuka hati jer dia amik duit akk..
moral storinya..berhati2 dengan apa2 yg berkaitan dgn urusan dalam talian.kalau berlaku kesilapan cepat2lah bertindak...

6 comments :

  1. Apa yg susah kalau terjadinya pada hari minggu kalau call lama nak dapat response. Nasib baik KakYon cepat walau 3 ringgit tapi kalau guna dah boleh dpt nasi lemak sebungkus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdhulillah..mudah semua urusan..
      rm3 boleh beli gula n gula2..hehe

      Delete
  2. RM3 pun tetap duit kan
    huhu bahaya nya -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepaslah buat beli roti telor..hehe

      Delete
  3. assalam,

    dari RM3 boleh jadi RM30...dan seterusnyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rm3 tu lepasla buat secawan kopi n sepotong kueh..

      Delete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..