*

Monday, 25 February 2013

rumah terbuka raya cina

Assalaam rakan blogger yang di kasihi.. semoga kita semua di rahmati dan dalam perlindungan Allah..
kemalasan nak mengupdate blog dan blogwalking datang lagi. rasanya kalau ada masa lebih suka duduk lepak menonton TV. nak2 drama korea di chanel HD one 393 saloran Astro. cerita best2 semuanya. satu kerja pun tak jadi dibuatnya..asik duk melangut depan TV. tak dapat tengok live..siap rekod bersiri2..sampai masa seharian menonton tv jer..

Semalam kami dapat jemputan kemajlis rumah terbuka tahun baru cina. perancangannya kami tak nak pergi..tapi kebetulan kami  lalu dekat situ kerana hendak ke jusco..jadi kami pun singgah. boleh menjamu selera sesedap rasa..heheh
sangat meriah majlisnya..bertambah meriah dengan kehadiran pemimpin tertinggi party dan wakil rakyat. sesekali seronok juga dapat tengok wajah wakil rakyat dari dekat..
berbagai bangsa ada...pelbagai juadah pun ada..


memenuhi undangan member di KPJ sebenarnya..

kumpul reramai tu berebut makanan ke?
 

 sambil makan di hiburkan pulak dengan lagu2 dan tarian singa..

yang ni pulak berebut nak angpau...

menu makanan semuanya sedap2. mee udang yg terbaik!

mee goreng, rojak buah, cendol, ABC, nasi lemak dan aiskrim..ini saja yang sempat kami jamah.
lain2 menu terpaksa kami lupakan saja..walau pun semuanya nampak sedap2 belaka..kerana perut pun dah tak boleh nak terima..



12 comments :

  1. ada tarian singa???

    meriahnye...

    ReplyDelete
  2. CNY punye pasal.. tekak pun naik sakit kakYon, sebab makan limau banyak sangat... hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit tekak dan sakit perut..banayk melabor..hehe

      Delete
  3. Meriah nampaknya..... cny mmg munna tunggu time tarian naga ... suka sgt tgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun suka tengok..bila dekat bau hapak..hahah

      Delete
  4. assalam..wah ke open house CNY ek akak..mama pun asyik menghadap citer korea je..terpikat dgn pelakon dia yg cute & ensem..he2x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslam mama..lepas satu ceter ke satu citer..bila nk habis.last2 bnyk keja tertanggoh, nak update blog pun dah hilang kelaut..heheh

      Delete
  5. Mee udang!! kakak suka mee udang Kakyon.
    Ramai-ramai gitu dapat berapa ringgit agaknya angpow tu. Kalau dapat seratus kakak pun tak malu nak kumpul ramai-ramai:)

    ReplyDelete
  6. sebenarnya angpau untuk anak2 tapi mak bapak yg lebih2..;)

    ReplyDelete
  7. mee udang banjir ke? Hehe

    ReplyDelete
  8. Best jugak layan ..... kalau ada cam ni

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..