11.2.13

makan..makan dan makan lagi part 2

Assalaamualaikum..
 sambungan dari cerita makan makan.. 
papa ni pantang ada masa lapang suka ajak akk pergi jalan2 kemana2 saja yang dia suka. kebetulan sejak kami ada kenderaan baru, belum pernah lagi test drive jalan jauh..
destinasinya  keJohor ..tapi papa taknak lalu highway..tak mencabar! katanya..
nak lalu mersing! *ek ele..macamlah mencabar sangat jalan kat Johor tu*
 takde maknanya. negeri Johor terkenal dengan jalan rayanya yang lurus tau!! 
ala cari alasan~~~~

sebenarnya..papa teringin nak makan udang galah di mersing. pertama kali kami makan semasa singgah makan tengahari balik dari bercuti ke Tioman tahun lalu..

tempat menginap di JB




makan malam di restoran sekitar hotel tempat kami menginap. tahu bakar yang sangat sedap pernah akk makan..


menu sarapan pagi di Grand Blue Wave JB..

 poridge dan omelete..

ini menu dari jepun ke korea? ada kimci, sup ikan dowri dan sup tahu masam..
dan ada banyak menu lagi ~~
menu sarapan pagi di Grand Blue Wave tak pernah menghampakan selera kami setiap kali datang kesini :))

15 comments:

  1. huhuhu nampak sedap la kakyon. mintak sikit hehe

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. meh.. rasa sikit sorang :)

      Delete
  3. amboi2 gi honey2 dgn en.hb ya?..he2x..mama duduk rumag je..tak berapa sihat.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ak kata berhony tak jugak mama. Saje je jenjalan. Harap mama sihat selalu..amin

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  4. KakYon turun JB kakak pulak keluar dari JB cuti CNY baru ini. Mana-mana pergi pun kita tak lari makan-makan-makan... Udang besar during CNY agak mahal tapi sedap:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perjalanan ni sebelum CNY Kakzakie.malaysia kan mewah dengan makanan..jadi aktiviti rakyatnya makan..makan dan makan sampai gebu..huhu.
      susah nk cari udang besar kat pasarkan?

      Delete
  5. kejap nak garu kepala
    hehe

    dah lama rasanya kami sekeluarga tak jalan2 makan angin

    hati2 memandu
    musim raya ni banyak kenderaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kepala tak gatal jangan di garu..nanti orang ingat ada kutu..hehe

      jom..bercuti keshah alam


      Delete
  6. Ala Kak yon.Lapo le pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan..tengok gambo pun dah lapo..

      Delete
  7. bab2 makan ni mmg best.... sedap2 nampak semuanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. bab2 makan dah jadi agenda utama..camnelah nk jaga badankan?..hehe

      Delete

lihat yang lain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...