*

Saturday, 9 February 2013

hadiah CNY

Assalaamualaikum rakan blogger yang di kasihi.. 
semoga kita semua di rahmati dan dalam perlindungan Allah..
perluke kita nak berbalas ucapan selamat tahun baru cina?
setiap tahun sambutan tahun baru cina..buah limau mandarin dah jadi buah yang mesti ada dalam majlis keraian orang melayu. tak kiralah majlis kawen, cukur rambut, bertunang..buah limau mandarin ini seolah dah jadi salah satu menu utama..kerana melambak2 di pasaran..
time bulan puasa.. bila buah kurma melambak di pasaran..ada tak buah kurma menjadi menu utama sesiapa? hukhuk

bila time CNY banyaklah hadiah limau yang u all dapatkan.. mungkin ada yang dapat sampai berkotak2..
tahun ini..selain buah limau, papa dapat juga old town white coffee. siap di sediakan mugnya sekali..



siapa lah yang nak minum ni. papa bukan suka..apatah lagi akk. kami cuma suka black coffee jenama 434..heheh

8 comments :

  1. tahun ni makan sikit je limau sbb takut sakit tekak macam tahun lepas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. basuh dulu sebelum makan..insyaallah tak sakit tekak..

      Delete
  2. Tahun ini saya hanya dapat merasai sebiji limau Mandarin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala syiannya..meh dtg rmh akk..ada banyak. ;)

      Delete
  3. assalam..cantik mug old town tu akak..mama suka minum white coffee..tapi WC old town pekat sangat..hu2x..

    ReplyDelete
  4. wslm mama..
    cantikkan mama mug tu.akk memang tak suka white coffee.

    ReplyDelete
  5. Ky ni orang Muo ke?...mcm biasa dgn kopi tu je....

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..