*

Wednesday, 7 November 2012

samsung galaxy tab 7.0 plus

Assalaam..
 walaupun akk dah berusia..rasanya akk tak nak ketinggalan dalam mengejar/belajar/menggunakan teknologi terkini..
masa memula akk membeli Samsung galaxy tab 7.0 plus beberapa bulan lalu..akk cuma terfikir senang nak update blog  dan membaca entry blog rakan2 blogger akk. sesekali akk dapat berfacebook..baca berita semasa..cerita politik sambil akk duduk dalam kereta sementara menunggu papa buat kerja dia..dah dikira puas hati dah. dirumah akk lebih selesa guna laptop aje..

semasa bulan ramadhan lepas..akk nampak ramai di kalangan wanita muda mengunakan ipad dan Samsung tap untuk bertadarus selepas solat terawikh. kumpulan yang sebaya akk lebih selesa membawa kitab alQuran seperti biasanya. akk memang teruja nak mengikuti langkah mereka mengdownload ayat alQuran kedalam Samsung galaxy tab 7.0 plus akk. senang kan nak dibawa kemana2..bila2 masa boleh membaca alQuran. hanya baru2 ini saja akk berpeluang mengdownloadnya..itu pun dengan bantuan Oya..:))

 kenyataannya memang sangat menyenangkan. bila2 masa akk pergi kemajlis khatam alquran atau majlis bacaan yasiin..akk tak perlu membawa kitab. cukup dengan sebuah samsung galaxy tab 7.0 plus akk yang sederhana besar..muat2 dalam handbag akk yang tak berapa nak besar..
begitulah canggihnya zaman nie kan..
rugi kan kalau sesiapa yang kat luar sana..( yang sebaya akklah..) yang tak mahu mengikuti perkembangan teknologi terkini..ihihhi

selepas download klik saja pada surah pilihan..

tentunya setiap malam( dengan izin Nya jua) dapatlah akk membaca surah ini. fadhilatnya..cer kita google sesama..:))





9 comments :

  1. salaam kakyon, dgn akhir zaman masa yg singkat allah permudahkan urusan kita supaya senang dan dekat dgn quran so mmg takde alasan lg kita tak baca quran. seronok tgk anak2 sedara bila ada bacaan yassin ramai pakai tab or notes :-))

    ReplyDelete
  2. assalam kakyon..lam dah teringin sejak tengok oada yang datang kelas mengaji bawak itu je..tapi..belum mampu lagi la kakyon..banyak benda nak fikir ni..hujung tahun dah ..keperluan anak lebihutama..berangan dulu ni

    ReplyDelete
  3. wahhh .. hebat teknologi zmn skrg ye Kak yon.

    ReplyDelete
  4. wslm salmi..
    setuju sangat..memang tiada alasan tak nak membaca quran.boleh download benda2 lain kenapa tidak surah2 alquran kan..

    ReplyDelete
  5. wslm acik erna..
    yelah ..kita kena utamakan yg penting dulukan.. insyaAllah ada rezekinya nanti..

    ReplyDelete
  6. kakchik@ella..
    nenek2 pun jadi hebat..hehe

    ReplyDelete
  7. teknoligi jika diguna utk kebaikan, maka baiklah ia =)

    ReplyDelete
  8. jungrara..
    setuju sangat..sara apa khabar?

    ReplyDelete
  9. ehem hebat kan tab & pad !!..dulu2 takde ni.. :(

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..