*

Tuesday, 23 October 2012

minta tolong!!!!

Assalaam..
akk selalu kata pada diri sendiri..takpe kalau orang buat kita..tapi jangan sekali kita buat kat orang balik. selalu juga kata pada diri sendiri..kalau kita selalu tolong orang tak semestinya orang tu akan tolong kita balik. tapi akan ada orang lain yang tolong kita..

 tapi..
apalah namanya adik beradik, saudara mara..kalau tak saling tolong menolongkan!
tapi kalau kita yang selalu menolong..bila sesekali part kita mintak tolong pulak dia tak boleh nak tolong..camne tu.. 
 maknanya memang betul kata 2 kat atas tu..orang yang kita selalu tolong ..belum tentu boleh menolong kita..
 
kecewakan!!!!!!!!!!!!!!!!

sedih sbb pinjam gmbr cik google..hehe


8 comments :

  1. Sabar la kak. Memang itu hakikat kehidupan nak2 pulak zaman sekarang. Yang penting niatkan untuk menolong hanya kerana Allah bukan untuk harapkan balasan...

    ReplyDelete
  2. dugaan kak.. sabar ... nanti allah mesti tolong kita...

    ReplyDelete
  3. huhuhu..xleh gk..sbb nnti ble dibio..org lgi sng nk pijak kepala kite...

    ReplyDelete
  4. wak pon Xde sape nak tolong nii.. uuuHHuu

    ReplyDelete
  5. kadang2 orang yang kita tak sangka akan tolong kita tu yg tolong kan sis

    ReplyDelete
  6. @ syani..betul tu..semunya niat kerana Allah.

    @deno..insyaallah.

    @ mama atiyyah..kalau smpai nk pijak kepala..sori ler.hehe

    @ wak gelas..syian wak..uuuhhuuu..

    @hans..betultu.bnyk kali dh jadi pd akk.pertolongan yg tak di sangka2..

    ReplyDelete
  7. salam ziarah.

    sabar ya dlm menempuh dugaan hidup. Mmg betul, tidak semua org yg rapat dgn kita @ yg pernah kita bantu, mereka akan bantu kita balik.

    Tapi, kalau boleh, setiap kali kita hulurkan bantuan, jangan kita harapkan balasan.

    Masa kita teramat memerlukan bantuan, dan tiada yg menolong. Ingatlah Allah ada. Kita berdoa pdNYA smga ujian tu cepat berlalu dan kita dapat menghadapinya. Kasih sayang keluarga (pasangan & anak2 jadikan penguat semangat)
    Jemput ke blog akak di cheezemaz.blogspot.com. Mana tau berkenan nak rasa serbuk cheese CHEEZE MAZ, yg bila dicampur air akan menghasilkan sos cheese seenak sos cheeze wedge, KFC. Lagipun hy RM 10.00 untuk 1 pack seberat 200 gram.

    ReplyDelete
  8. cheeze maz..
    terimakasih singgah. betullah tu..kena minta pertolonganNya. sebagai insan biasa..kita memang tak boleh lari dari mengharap orang yg pernah kita tolong untuk menolong kita semasa kita dlm kesusahan..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..