*

Thursday, 4 October 2012

menyambut kelahiran baby..

Assalaam..

berdebar2 rasa hati..itulah yang akk nak kongsi pada pengunjung blog akk..
esok pagi jumaat.. di jangkakan Oya akan ke PPUM menjalani altrasound. apa masaalah dia..akk tak berapa pasti. akk bukan tahu sangat hal kehamilan zaman sekarang nie. banyak sangat nama2 rawatan tentang kehamilan..
 yelah..last akk hamil dah 26 tahun dulu. masa tu yang akk tahu..mengandung berapa bulan..buat rawatan asas..pastu tunggu lah masa/ketika sakit nak bersalin. tiada makanan tambahan..tiada ubatan. pergi klinik pun kerajaan punya..percuma. heheh. terlebih minggu ke..terkurang minggu ke..semuanya secara normal..huhu

Dijangkakan Oya akan bersalin awal dari tarikh due 20 Oct. *sama tarikh besday dia *
kenapa? doktor kata air ketuban kering sangat. mungkin akan ada implikasi bada baby. jadi doktor terpaksa induse untuk cepatkan proses bersalin. kalau tidak boleh bersalin secara normal..Oya akan melalui pembedahan. harap2 biarlah Oya selamat bersalin secara normal...
 kawan2.. akk mohon kawan2 tolong doakan Oya selamat melahirkan dan di beri kesihatan yang baik untuk ibu dan babynya ye!!..

nampak bakul tu? Insyaallah..dapat generasi kedua akk pakai. bakul akk beli semasa Oya masih baby lagi. kalau pergi kemana2..akk isikan bedak ,syampoo, sikat, losen dan keperluan lainnya. kekadang isi botol susu jua..heheh


sikat kutu ni akk dapat dr no bertuah..semasa family day di Port Dikson dulu.ada juga gunanya..buat bersihkan rambut baby nanti. kekadang kepala baby banyak kotoran..tak hilang kalau takat di syampoo.guna sikat ini di jamin bersih.* mengikut pengalaman akklaa..
 semua persiapan  Oya dah buat..adalah sikit lagi yang belum cukup..
 mungkin akk tak dapat blowking lagi selepas entry ni..ada masa akk akan curi luangkan masa menjelajah blog kawan2 semua ye..akk dah terbizi ni..

jumpa lagi..daaaa..


9 comments :

  1. Kakak doakan moga semuanya selamat Kak Yon. Tak lama akan jadi neneklah ye..

    Sikit kutu tu kakak panggil serit.

    ReplyDelete
  2. semoga semuanya selamat

    ReplyDelete
  3. kak yon. semoga cucu yang lahir selamat dan comel :)

    ReplyDelete
  4. salam kak..
    Semoga semuanya selamat..saya pun ade guna beg baby dulu dan masih diguna oleh anak sulung semasa ke hospital.. nostalgia kan..

    ReplyDelete
  5. salam kak yon
    Pekabar kak yon di pagi jumaat ini.
    Semoga kak yon dpt memblas jdjak ta ni. Thanks

    ReplyDelete
  6. moga semuanya dipermudahkan ye. wahh syoknye dapat cucu...

    ReplyDelete
  7. nampak semua dah siap sedia tu
    moga2 selamat hendaknya
    amin

    ReplyDelete
  8. senoga semuanya selamat buat oya dan babynya...

    ReplyDelete
  9. ehem..lengkap dah persediaan utk baby oya..ehem teringat juga mama waktu kecil2 dulu sikat tu dipanggil sikat kutu..hikk2x.

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..