*

Sunday, 9 September 2012

rumah terbuka..

 Assalaam..
lembab dan lemau aje belog ni..
payah now nak mengadakan masa nak menghupdet cerita cerinti nenek kat sini..hihi
bulan bergaya raya dah nak habis. acara rumah terbuka bertambah meriah.sana sini rumah banyak yang terbuka buat tetamu yang di undang saja. yang tak kena undang jangan2 berani nak datang..nanti buat malu kaum ajer..heheh
sehari dapat undangan sampai 6 rumah..camneer tuu! 
nak kena listkan makanan yang akan masuk dalam perut nie.tak boleh main bedal jer..hehe

rumah 1.. air manis segelas,5 batang satay bersama timun, semangkok mee sup.
rumah 2.. sepinggan nasi tomato, 3 ekor udang sambal. ayam goreng bersama buahan dan segelas air kosong.
rumah 3.. semangkok cendol, kueetiaw goreng,teh tarik dan air kosong
rumah 4.. laksa johor, roti jala kuah derian, 5 batang satay, air kosong
rumah 5.. soto, satay, kueh mueh, buahan, salad
rumah 6.. dah jauh malam dah..tak larat dah nak makan.tuan rumah pun dah letih. nak tak nak aje dia lawa makan. makanan pun dah tinggal "koret koret" aje kata orang johor..heeheh
maka baliklah kerumah.. sampaikan mata pun tak boleh buka dah..
sebelum tidor tu eloklah pasang niat siap2..buat puasa sunat..
minggu depan sambung lagi...merajinkan diri pergi kerumah terbuka lagi..hihi

terima kasih ye..kerana sudi membaca catatan kakyon@kakrose.jumpa lagi :))

2 comments :

  1. malaysia kaya dengan makanan dan sedekah :)

    ReplyDelete
  2. kak ..Semoga selamat pergi dan selamt kembali..jangan lupa story mory di blog akak ni bila balik nanti...

    Nurazzah8

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..