*

Tuesday, 25 September 2012

Guilin hari pertama part 3

 Asalaam..
bersua kembali..
untuk n3 kali ini kononnya akk nak share vedio yg akk rakam. nak mengedit gambar yang tonggang langgang tentulah  memakan masa. maklum akk bukan expert sangat pasal benda2 camtu tu..heheh.jadi tertanggohlah niat akk..
selain kami di bawa menaiki boat melalui sungai Li Yangshuo , kami di bawa ketempat mengurut kaki. best sangatlah! selepas penat berjalan..tak tidor sepanjang hari..inilah masanya nak memanjakan kaki dengan si amoi tukang urut tu. tengah  amoi tu mengurut..sempat juga  akk terlelap sekejap..dan bila akk terjaga..rasa segar seluruh badan..
kalau dapat berurut hari2 cam ni alangkah bestnya.:)) 

suka sangat situkang urut kaki papa nie..bila akk cakap nak ambik gambar dia.orangnya peramah.walaupun boleh cakap omputih sepatah2..tapi asik bercakap saja.kata group leader kami..beginilah cara mereka memahirkan diri menguasai bahasa inggeris.mereka ambil peluang bercakap inggeris dengan orang asing. sebutan betul ke.. salahke..mereka tak kisah dan tak malu. janji dia dapat memahirkan diri cakap omputih.ini laa semangat orang cina untuk belajar..

amoi tukang urut akk pulak pemalu orangnya. tak reti cakap omputih. bila tukang urut lelaki tu berborak dengan papa..dia asik tanya. tukang urut lelaki tu pulak jadi tukang translate kat dia..hihi
yang akk benggang sekali..bila dah habis semua soklan basic dia tanya papa...* macam baca  skrip pulak *..adaker dia  tanya papa..how many you wife?
* rasa nak ku pelempang aje budak ni * ..hihih
bila papa kata..only one!
yeh..yeh..yeh.. your wife very Beautiful!
* ayat dalam skrip *
ayat nak selamatkan dirilah tu!

terima kasih ye..kerana sudi membaca catatan kakyon@kakrose.

4 comments :

  1. hahaha. patut bagi die makan kaki :)

    ReplyDelete
  2. ha..haa...haa..soalan cepu mas..

    ReplyDelete
  3. ha2x..soalan nak menempah maut..seb baik `hb` akak pandai jawab..

    ReplyDelete
  4. assalam kak yon ada ke itusoalan dia..agaknya dah terbiasa..he he
    sedap kan kakyon kalau dapat urut kaki macam tu

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..