*

Monday, 17 September 2012

akak main tulis ajer..

 Assalaam..
selepas sambutan hari raya aidulfitri, sambutan hari kemerdekaan dan hari ini kita sambut  hari malaysia pulak. selamat bercuti buat semua rakan blogger. beruntung kita jadi rakyat malaysia kan? banyak dapat cuti! :))

cuti2 ni apa nak buat ye? akak tiada perancangan..rasa nak memerap di rumah saja! tapi masih ada lagi undangan rumah terbuka di Meru Kelang..walaupun raya dah habis.tak tetapkan pilihan lagi..nak pergi ke tidak..

Selepas penat dengan memenuhi undangan kenduri kawen, rumah terbuka, rumah terbuka di rumah sendiri dan baru balik bercuti..rasanya macam nak berehat saja sepanjang hari i ni.lepak2 sambil kemas kini blog yang dah berserawang. sebut pasal rumah terbuka di rumah sendiri..sebenarnya akak ada niat nak ajak rakan bloger, rakan FB datang.tapi niat akak tak kesampaian. akak tidak dapat berhubung dengan kalian. akk tidak selalu dapat online lama..kerana talian internet di rumah akk selalu terganggu. maklum..akk pakai BB aje.belum ada talian tetap.lama samgat menunggu TM masuk talian ke kawasan rumah akk nie.ada rezeki dan panjang umur..akan akak tunaikan niat akak nanti ..insyaAllah..

pagi tadi selepas sarapan pagi..akak naik atas penimbang berat badan..alamak! berat badan naik pada bacaan berat asal sebelun bulan puasa..huhuh. bulan puasa hari tu dah elok turun 4kg. ingatkan boleh maintain sampai lepas raya..huh.

baru siap mengosongkan laundry bag yang dibawa balik dari Guilin + laundry basket di rumah yang dah lebih seminggu tidak di urus. cuaca pulak kejap panas kejap mendung. 2 ampaian dan sepanjang pintu pagar penuh dengan kain baju. tak termasuk yang bakal di hantar kekedai dobi..
papa dah mula tolong terbalikkan kain di ampaian..' bio cepat kering ' katanya..heheh. ada sebab lah tu..kenapa dia tolong akak.sbb dia nak ajak akak pergi kerumah terbuka kawannya tu. akk dah kata padanya.. selagi tak siap mendobi akk tak nak pergi..hihi
akak mula menyimpan gambar2 percutian ke guilin dipendrive. alamak banyak gambar yang terdelete. dahlah tak banyak gambar yang dapat akak ambik sbb terlupa bawa kamera punya kabel charger, guna tabnote pulak tungang terbalik..waduh!.boleh edit ke tidak ni? tetiba kena belajar banyak benda pulak..ngeee..
tetiba teringat nak bukak kotak2 yang di bawa balik dari Guilin..
jumpa lagi nanti..:)))

terima kasih ye..kerana sudi membaca catatan kakyon@kakrose.

12 comments :

  1. cuti duk rumah jer... basuh baju.. kemas rumah..hehe

    ReplyDelete
  2. Zik..sesekali dpt duduk seharian di rumah seronok kan..boleh buat banyak benda..hehe

    ReplyDelete
  3. Salam kak Yon,
    lama tak menyapa akak ya..sebab tahu akak nak pergi bercuti ...dah habis Syawal kan kak, sekejap ajer rasanya sebulan ...macam baru lepas Ramadhan ..
    banyak borong di Guilin kak? hehe ..pergi jenjalan mesti tak sah memborong kan kak ...apatah lagi ke China, mesti barang kat sana murah-murah compare kat sini..

    Azzah8
    http://www.nurazzah8.blogspot.com
    http://www.nostalgialama.blogspot.com
    http://www.buttonplanetent.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. salam kak..
    wah banyak borong barang dr Guilin.. sy selalu je turun s'alam blh tolong akk kemas hihi..
    Akk makan rebung x..klu nak blh le antarkan

    ReplyDelete
  5. memang best tu bila ada orang tolong dekat ampaian

    ReplyDelete
  6. Mkn angin lg ke hari tu? Mencik tau! Hujung thn ni kita nk ke Bandung, kakrose ada entry bandung? Zana belum book hotel ni....
    Papa tu rajin ada makna, takut takde teman borak dlm kereta la tu...hehe..

    ReplyDelete
  7. cuti malaysia hari tu munna bawa anak2 berendam kat gambang....

    nanti munna up resepi puding tauhu tu ye kak yon....tunggu

    ReplyDelete
  8. Cuti² aritu tak ke mana pon. Dok umah jer.

    ReplyDelete
  9. naik balik berat badan akak yea..
    kene puasa balik mcm tu la nampak nye :-)

    ReplyDelete
  10. Salam Kak yon, sila la update blog...
    mesti kak yon sibuk dengan tugas harian...terima kasih sudi singgah blog saya...

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..