*

Thursday, 16 August 2012

tersalah rancang

Assalaam.. 

 beberapa hari lagi nak raya..tetiba akk jadi sibuk. maknanya mood raya sudah ade. sebelum ni akk macam orang takde perasaan. bak kata orang kampung akk..ngko sajek ajer!! heheh
yang menjadikan mood akk datang..bila dapat tahu kueh raya yang akk tempah dari seorang pengedar tidak dapat dilaksanakan..huhuh
habislah akk..tak berkueh raya lah rumah akk tahun nie! bukan takde langsung..papa ada oder 2 jenis, akk oder dgn nora sejenis...ingatkan bila akk oder lagi 3 jenis..cukupla kan. kalau beli banyak2 pun bukannya habis dimakan. lebih banyak ke perut en tong saje...heheh
makanya akk terpaksalaa kena  buat beberapa jenis biskut..huhu. itu pun kalau sempat! dah tinggal berapa hari aje lagi nie? kalau tak, ke kompleks PKNS laa jawabnya. ikut pengalaman akk kuih raya yang jual kat sana kebanyakkanya dah xpired.baru seminggu raya dah tumbuh cendawan. bab rasa toksah nak cakaplah..rasa tepung dan gula saje..hehe.

buat masa ni akk tengah tunggu orang repair dapor akk yang tak siap2 lagi. berhabuk sana sini. ingatkan dia buat sikit aje..rupanya sampai pecah dinding bagai. baru lepas berkemas semalam..huhuuh
akk dah tersalah rancang. rancangan yang akk rancang tak menjadi..hihi
*_*

apa pun..dalam pada tengah runsing ada juga sedikit kegembiraan. akk dapat panyata kredit kad dari citi bank. ada voucher rm20 didalamnya. semalam pun baru  akk dapat claim jusco point rm20 juga..

pssst..napelah netbook akk ni takde blutooth, nak anto gambo pun susah.kena cari wire kamera baru boleh masuk gambo..huh
terima kasih ye..kerana sudi membaca catatan kakyon@kakrose.

4 comments :

  1. salam kak yon,selamat hari raya,saya ni pun mood raya baru nk dtg ni ha

    ReplyDelete
  2. salam kak yon
    mood ray adh mari yer...:) selamat hari ray akak:)

    ReplyDelete
  3. salam raya untuk kakyon dan keluarga
    maaf zahir batin

    ReplyDelete
  4. salam aidil fitri kak rose..ehem betul..kuih kat komplek PKNS nampak cantik je..rasa tak sedap pun ..hu2x..tahun lepas mama dah terkena !! :(

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..