*

Tuesday, 14 August 2012

duit raya

Assalaam..
sambutan hari raya tak meriah kalau takde duit raya kan? yang menjadikannya  meriah kanak2 lah.. seronok mereka mengumpul duit raya yang mereka dapat.
mak bapak pulak sibuk menukar duit raya baru di bank yang akan di sedekahkan kapada kanak2 lain..
kiranya.. bertukar2 duit raya laa ni..hihi
semuanya kena budgetkan? berapa agaknya persediaan budget duit raya rakan blogger untuk tahun ini ye?
pada akk sekadar yang mampu saja. taklah berlebih atau berkurang. asal dapat mengembirakan hati anak2 saudara dan cucu cucu saudara..kira oklah.
jangan sampai..nakkan sangat bersedekah jariah.. belum habis raya duit belanja pun dah takde. nanti kena pinjam duit raya anak2 pulak..heheh

cakap pasal duit raya..mesti nak sampulnya kan?
selain duit raya yang jadi topik perbualan kanak2 semasa berkunjung kerumah saudara mara..sampulnya pun menjadi bahan bualan juga. kanak2 boleh mengenal melalui sampul duit raya..yang ini siapa beri...dan berapa RM isi di dalamnya? heheh
jadi.. nak mengIDkan sampulnya kenalah pilih satu corak saja.
tahun ini tak banyak dapat sampul duit raya. sampul yang ada semuanya dari tahun lepas.

Oya dan Illa saling bertukar sampul duit raya. mereka tak nak mengunakan sampul diut raya dari bank memasing..kenapa ntah! adalah sebab tuh..heheh

selamat bersedekah di hari raya..berhati2 dijalan raya dan selamat hari raya..

terima kasih.. kerana sudi membaca catatan kakyon.

17 comments :

  1. salam kak..
    Untungnya jadi budak sekarang sbb duit raya paling tidak pun dpt sehinggit..harap mereka semua rajin menabung..

    ReplyDelete
  2. hehehe. tahun ni takde duit raya. saya kena budget :)

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya maaf zahir batin dari acik

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya kak yon....mummy dtg nak duit raya ni hehheh

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya maaf zahir dan batin kak:)

    ReplyDelete
  6. harap2 tahun nih masih dapat duit raya
    hehehe

    ReplyDelete
  7. aton..
    sekarang mak2 diaorng dah pandai..dah siapkan buku simpanan.anak kita dulu buat beli mercun..hehe

    ReplyDelete
  8. cikilolo..
    simpan duit nak kawen eah? heheh

    ReplyDelete
  9. zures..
    selamat hari raya..bajet duit raya utk bebudak..:P

    ReplyDelete
  10. zila..
    selamat hari raya..:)

    ReplyDelete
  11. hans..
    masih mengharap dpt duit raya ke? jom beraya rmh akk..:P

    ReplyDelete
  12. wahhh cendol pn bebudak lagiii.nak duit rayeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  13. Nak duit rayaaaaaa......
    Zana biasa2 je, org rumah....gitu ler..
    Kalau free nak raya rmh kakrose, tu pun kalau ada transport.
    Maaf zahir batin.....eh tetiba...selamat hari raya kakrose:-)

    ReplyDelete
  14. saya ni dah x dapat dduit raya..nk bg duit raya pun x posting lag..xda gaji...

    selamat hari raya =)

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/08/di-kesempatan-ini.html

    ReplyDelete
  15. Salam Lebaran

    Alhamdulillah tahun ini masih dpt duit raya dari Boss dan Big Boss

    ReplyDelete
  16. ehem..duit raya dr mama tahun ni kurang sedikit..sejak mama MBO ni.. hu2x..masa mama kecil2 dulu takde pun sampul raya ni.. :)

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..