*

Sunday, 15 July 2012

fasa kehidupan

Assalaam..
happy nya hari minggu ini..akk n papa takde aktiviti.,.hurrayyyy!
cakap ngan papa..kita nak pergi OU laa..jomlaa! kata papa..
tujuan akk nak kesana..kengkonon nak shopping raya ..
nak buat persiapan awal..
tapi sebijik apa pun tak dapat!

entah kenapa akk merasakan asing sangat OU tu pada akk. tak padahal itulah tempat lepak akk dengan Oya dulu..semasa Oya kecik sampailah ke remaja.huhu
agaknya..sbb tempat tu telah diubah suai yang menyebabkan akk rasa besar sangat shopping komplek ni..tak larat nak jalan dah. atau pun peningkatan usia yang menyebabkan akk rasa tempat tu dah tak sesuai buat akk. kalau dulu dari old wing ke new wing selamber aje akk jelajah..dari Jusco ke parkson semua tingkat akk redah..takde masaalah pun, tapi kali ini baru masuk jusco
 *sekarang dipanggil AEON* aje kepala akk dah pening.nak cari barang dah tak tau tempat kat mana...semuanya nampak asing.

keluar dari AEON..nak cari Living Quartes kedai menjual alatan keperluan rumah pun dah tak jumpa. mungkin dah pindah atau akk yg dah lupa kedudukan kedai tu di mana..huhuh
pusing2..jumpa kedai makan jer.kami menghala ke new wing nak pergi ke butiq hangbag..tapi rasa macam jauh sangatla pulak.last2..jom kita baliklaa papa!
tak tau berapa lama kami dah pusing2 kat situ..bila bayar tiket parking kena RM2 jer!! taklah lama sangat..tapi rasa macam lama dan jauh sangat kami berjalan..heheh


tempat parking cantik dah..betul2 depan restoran McD.jadi balik nanti senang, tak susah nak carik.
nampak gaya nya tak laku pitih akk ni kat sini..hihih
fasa kehidupan seterusnya pun bermula..

 

3 comments :

  1. assalam kakyon..kalau acik lagi la asing dan terasing..memng tak pndi nak keKL untuk beli barang..beli dikedi yng dekat2 dengan rumah je

    ReplyDelete
  2. salam kak yon,
    best klu dpt jln2 dgn family nie..zila pun sama klu ke kl mmg nk kena naik teksi jew la klu kemana2..:)

    ReplyDelete
  3. assalam akak..mama dulu pun shoppinnn kat OU dgn cik n..hu2x..skrg ni kalau hb dia o/station baru dpt berjimba2 dgn cik n..mama rindukan masa2 lalu yg tak berulang..hu2x..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..