*

Tuesday, 19 June 2012

syoknya..dapat percuma..

Assalaam..

blurr..taktau nak tulis apa...
sebenarnya..hari minggu semalam akk rasa boring sangat taktau nak buat apa. papa pergi rewang. anak2 takde sorang pun kata nak datang rumah..lalu akk pun merancang aktiviti sendiri. tetiba teringat nak bershopping.. tapi budgetnya belum ada..belum gaji daa!..hahah 
selepas balik dari menghadiri majlis kenduri kawen..akk ajak nora dan dhani temankan akk. kami pergi ronda2 ke Empire Subang. akk teringat akk masih ada lagi baki mata ganjaran dari citibank credit card..bolehlah akk menyopping sakan..heheheh

bila semak mata ganjaran..masih berbaki 84,000++. untuk pembelian pertama RM150.00 akk layak mendapat kad keahlian secara percuma.bermakna setiap kali akk shopping untuk redeem mata ganjaran dari citibank credit card..akk pun dapat point dari kad keahliaan..bestkan!

dengan jumlah point sebanyak 84,000++ dapatlah akk menyopping barangan dengan nilai sebanyak sebanyak RM424..semuanya percuma tau! 2 pasang kasut..1 sling bag untuk my laling..sempena hari bapa. kalau kesemuanya nak dibeli tunai dengan duit poket..belum tentu dapat.lebih baik simpan di ASB :D
lagipun.. setakat kasut beli yang mahal pun letak di kaki jer kan!..hehe
nak interprem jugak..kemeja dari oya untuk papa dia laa..sempena hari bapa. 

MS.READ tak pernah ketinggalan untuk di kunjungi setiap kali kesana. Sbbnya MS.READ nie sesuai untuk orang yang bersaiz badan macam akklaa..xl ++++. 
tak tau kenapa ekk..bila setiap kali shooping di MS.READ akk akan teringat Adibah Noor..heheh

12 comments :

  1. hahaha. comel la entri ni...

    ReplyDelete
  2. shopping tak ajak kita. Nora pun ada tuuuu. jelesss. hehehe.

    ReplyDelete
  3. Kak yon bestnyer dapat shopping pree pulak tu....best jugak pakai citybank kad ek....

    ReplyDelete
  4. Zana ni pun hampir ke XL...huhu...Adibah Noor tinggi, takpe jugak, daku ni? susah nak cari baju.

    ReplyDelete
  5. Wah dah banyak point tu yg best kalau nak redeem...

    Adibah Nor walau XL tapi pandai bergayakan...

    ReplyDelete
  6. Cikilolo..
    Comel ekk! Macamana fupa dia ekk!

    ReplyDelete
  7. kakchik..
    Tergi shopping. Buat masa ni..dialah peneman kita..

    ReplyDelete
  8. zures..
    Berbaloi jugak dpt point. Bleh reedem brg yg mahal..hehe

    ReplyDelete
  9. zana..
    Sebenarnya akk pun susah nk beli baju siap. Xde size. Ms.read..insyaalah ada..

    ReplyDelete
  10. Kakzie..
    Adibah Noor memang kelas.!!

    ReplyDelete
  11. assalam..wah2x..shopping sakan ek?.. :)

    ReplyDelete
  12. w'salam..
    shopping free mama..;)

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..