*

Saturday, 21 April 2012

Pulau Tioman..part 3

Hari kedua..
Sebelah malam kami berehat saja di bilik. dengar berita ditv..berlaku gempa bumi di Acheh. akk terbayang.. kemungkinan akan ada tsunami. akk terus buka FB..kenalan  sudah riuh rendah memberi ingatan sesama mereka supaya berhati2. berkemungkinan tsunami akan melanda P.Pinang dan kawasan sekitarnya seperti beberapa tahun lalu. Amaran tsunamai telah pun di keluarkan olih kerajaan. dalam hati akk gerun juga..maklum esok pagi ada aktiviti outing. bimbang juga.. kalau2 laut bergelora.. pasti rancangan nak bersnorkeling di batalkan..huhu. berdoa banyak2..mintaklah supaya cuaca ok esok pagi..
masa kami turun bersarapan pagi..suasana suram saja. tiada angin langsung..langit pun mendung. tetiba hujan turun lebat sangat dan angin pun kuat.dalam hati akk kata..memang takde harapan hendak ke marine park dan snorkeling..huhhu. kami disarankan olih pengurusan..lepak dulu kat bilik..klau cuaca ok..akan di beritahu. selalunya.. keadaan begini tak lama ..katanya.
lebih kurang jam 10am hujan berhenti. nampaknya.. keadaan  cuaca mengizinkan untuk kami beraktiviti di tengah laut..tak sabar nak tengok ikan dan batu karang..hihi

kami juga di bawa melawat sekitar perkampungan Tekek iaitu kampung/pekan besar di pulau tersebut. Kampung/pekan ini juga menempatkan pejabat kerajaan, sekolah, bank dll. 


kat marine park..berenang sambil bagi ikan makan...kat sini tempat meneropong batu karang..kalau nak tahu cantik ke tidak..mehlah datang tengok sendiri. tak dpek den nak ceritokan heheh..3 comments :

  1. Best nyeer
    Teringin nak ke sana sekali lagi

    ReplyDelete
  2. tehr..
    bawaklah isteri dan anak2..pasti mereka seronok main air yg jernih mcm air minirel..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..