*

Sunday, 22 April 2012

makan di mana? di hot pindang kitchen!

Dah pernah makan di sini..
Hot Pindang Kitchen..terletak di Seksyen 10 Shah Alam. sederet  dengan restoran  Azira. restoran Hot Pindang  Kitchen ni baru di buka  beberapa minggu lepas. pertama kali mencuba menu makanan di sini..rasanya menepati cita rasa akk juga. akk kan suka masakan yang ala ala orang kg.
 ada juga orang kata..*siapa yg kata tu ekk?* menu ni..menu tengah bulan! kenapa dia fikir camtu.. taktaulah. ada pulak menu awal bulan..tengah bulan dan hujung bulan ye?..huhu.
pada akk..takde istilah seperti menu2 tersebut di atas.kalau terasa nak makan..tak kira awal bulanke..tengah bulanke..hujung bulanke..makan aje!
yang penting..budget kena betul!!a


berbalik cerita pasal restoran Hot Pindang Kitchen tadi..
 menu utamanya ialah..masakan pindang yang di sediakan bersama nasi putih, sambal belacan,ulaman dan ikan gelama masin. satu set..harganya RM6.80 saja. ada juga beberapa menu lain..akk tak ingat dah nama menunya..semuanya dalam bentuk set dan harganya bawah RM10 saja.


rasanya sama mcm masakan akk dirumah..hihi






14 comments :

  1. Salam K.Rose...kedai mkn yg camni la best!Terasa kita mkn kat umah kg jer
    Murah lak tu...klu atie dok sana..maunya hari2 mkn kat restoran tu jer..hihi

    ReplyDelete
  2. masakan simple dan ada ulam2 ni la yg buat tambah selera nk makan.Tunggu cuti sekolah balik klang nnt leh la jln2 ke s alam cari tempat mkn ni.Salam kenal kak

    ReplyDelete
  3. masakan kampung gak yang sedap bagi orang yang berusia kan kak yon

    insyallah nanti nak gi gak ke Pulau Tioman..macam best ajer

    ReplyDelete
  4. Makan menu ala kampung macam ni la best
    Menu moden tak suka la

    ReplyDelete
  5. susah nk cari kedai yg makanannya mcm kt makanan umah. Harga pun kalau bawah $10 kira murahlah tu.....tq join blog. k.ani ye

    ReplyDelete
  6. atie..
    wslm..memang sush nk cari kdai mkn yg menepati selera kita.kbnykn kedai mkn sekrng ikut selera org muda..

    ReplyDelete
  7. inazamri..
    ina org kelang ye? mkn ulam ni selain membuka selera..baik untuk kesihatan..

    ReplyDelete
  8. inakl..
    betul tu. masakan moden sdap..tapi tak ada ummph!!

    ReplyDelete
  9. Tehr..
    memang best..lagi pun menu ni kurang lemakkan..

    ReplyDelete
  10. Ibuhani..
    betultu. nak cari yg rasa sama mcm kita msk pun susah. sesama..singgahlah selalu..:)

    ReplyDelete
  11. ehem..kalau tinggal berdua je..lebih baik makan kat kedai !!..bolih meluruskan badan mcm org lemau spt mama ni..he2x..byk kan kedai & restoren kat s/alam..

    ReplyDelete
  12. Terima kasih atas ulasan tentang Hot Pindang Kitchen. Jemput singgah lagi ya :)

    Like fanpage kami untuk dapatkan update terkini. Terima kasih sekali lagi.
    https://www.facebook.com/hotpindang

    ReplyDelete
  13. mama..kalau tak lemau pun memang malas nak masak sbb takde sape nak makn.dah berusia cam kami ni bukannya makan banyak sangat..

    ReplyDelete
  14. Hot Pindang Kitchen..
    Insyaallah..kami akan singgah lagi..:)

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..