*

Monday, 23 April 2012

jalan jalan..makan makan..shopping

Sekarang akk jarang sangat dapat jalan2 window shopping macam dulu2 semasa Oya belum berpunya. Takde sapa nak temankan akk. nak harapkan papa teman..dia pun sibuk memanjang...
Sejak Oya pusing pusing kepala ni..heheh, selalu juga dia cuti. hari jumaat mc..sabtu free. 
Akk amik peluang ajak Oya temankan akk jalan jalan, kebetulan dia pun suka nak  mencari barang keperluannya.kami pergi ke Empire Subang. tujuan akk nak ke Tangs untuk redeem citibank card point yang dah lama terkumpul. banyak juga jumlahnya..:))). Puas mencari barang  yang kut2 berkenan di hati..tapi takde yang berkenan pulak. kalau ada yang berkenan pun..tak memadan pulak dengan harga nya..huhu. Oya jumpa juga barang yg dia suka. sandle yang sesuai dengan orang yang sedang mamai santai gitu..ngeee..

dah redeem point dgn nilai rm39.90..masih berbaki 71,173.03 point lagi..hahaha suka hati makcik. boleh simpan sampai hujung tahun ..redeem barang paling mahal sekali..heheh

Singgah pulak dikedai bakal ibu2. 9MONTH nama kedainya. bukan Oya saja yang teruja nak mencuba semua jenis pakaian di situ..ibunya pun teruja sekali..bukan teruja nak memakainya ye..tapi nak melihat anaknya mencuba memakai pakaian2 di situ..huhuhu. semuanya cantik dan kualiti kainnya amat selesa buat bakal ibu2. banyak juga Oya memborong. sib baik tak di borongnya kedai tu sekali..hehe. jangan tidak kata orang..akk menghadiahkan Oya sehelai pakaian buat kenangan manis kami..tanda sokongan akk padanya. belum tentu masa2 akan datang akk dapat melakukannya lagi..

sudah lama berhasrat hendak membelikan sebuah buku cerita buat cucu akk. namun belum kesampaian.waktu kami melintas dihadapan kedai buku popular..tetiba akk teringatkan cucu akk Dhani. Waktu ini tentu dia  suka sangat kalau akk belikan dia buku cerita. taklah dia merasa sunyi..sbb papanya takde di rumah..ke Jakarta.

malam tadi kami, akk n papa, ronda2 ke TTDI Shah Alam. sambil jalan2 cari makan..kami nak ke shopping kompleks yang baru di buka...space u8. ada beberapa kedai saja baru dibuka. masih banyak lagi yang dalam pengubahsuaian. kaalau tak silap shopping kompleks ni  mempunyai sebuah panggung wayang. lenkali nak tengok wayang..senangkan..dekat aje. macamlah makcik ni rajin sangat nengok wayang nye!..ngeeeeee....


 ada beberapa gerai menjual baju dan tudung.kesian akk tengok..takde orang pun lalu..apatah lagi membeli. akk ajelah yang beli..2 lai rm20.
 gerai jual jajan pun ada..sunyi aje gerai tu. sambil akk borak2 tanya itu ini..sementara menunggu papa melepaskan qada' hajatnya..adik tu kata..belilah kak..nak tutup kedai dah nie!!. kesian pulak akk nengoknya. akk pun belilah..3 uncang jajan RM5. jajan apa yang akk beli? asam boy..nape ntah semenjak dua menjak ni suka sangat makan asam..heheh. halua kundur, ini papa yang suka, dan baru2 ni..akk tau yang mrs. Ai pun suka makannya...
papa dah ada geng..hihii


dinner kami berdua



8 comments :

  1. salam K.Rose..soping sakan ya sampai mlm g ronda2...
    Sekali sekala kan kak...sonok kuar..mkn2 ngan kluarga

    ReplyDelete
  2. wslm azatie..
    skrang susah nk kumpul sama..maklum dh ddk rmh lain.sesekali aje dpt keluar sama..

    ReplyDelete
  3. patutlah dah lama tak nampak komen kak yon kat blog munna...rupanya tak keluar komen tu ye.... munna pun tak tahu pasal apa kak...jadi lagu tu....tahniah pada Oya dan juga kak yon nak dapat cucu baru ye...semoga dipermudahkan semuanya buat Oya

    ReplyDelete
  4. munna..
    lama dah jadi lagu tu.puas dh akk tukar setting bagai,ada juga beberapa blog kenalan lain pun sama.tp blog munna lgi satu boleh pulak.kena setting balik kot..;)

    ReplyDelete
  5. terimakasih munna. insyaallah di permudahkan semuanya..amin.

    ReplyDelete
  6. Tetiba suka makan asam?
    Orang kata... orang kata...
    Eh, apa dah orang kata tu... ada orang baru?

    ReplyDelete
  7. assalam ..Tahniah buat oya,bakal jadi ibu !!!..mama tumpang gembira..selalu ke PPUM lalu kat empire tapi belum pernah singgah kesana..he2x..sedihkan, dah kurang masa ank2 kita dgn kita, sob2x.. diaorg dah jadi milik org !!!..

    maaf lambat kesini..mama tak sihat sikit aritu..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..