*

Tuesday, 27 March 2012

ke Langkawi lagi..2

Assalaam..
sambungan cerita ke Langkawi lagi..
pertama kali jejakkan kaki ke KILIM GEOFOREST PARK. destinasi baru bagi package pelancungan di Langkawi. dengan menaiki boat yang muat 10 orang, ada juga boat yang muat 15 orang..mengikut kesesuaian bilangan kumpulan..kami menuju ke lokasi di mana terdapat sekumpulan burung helang yang sedang di beri makan. mata ralit melihat burung helang melayang2 di atas permukaan air menyambar makanan yang di campakkan pemandu pelancung. burung2 helang ini hanya akan menyambar makanan semasa masih di udara..ia tidak akan makan apabila makanan telah jatuh kedalam air. perjalan selama satu jam pergi dan balik dengan bayaran RM25 seorang. agak2 berbaloi tak? 
 menarik juga tempat ini, langsung mengingatkan akk semasa pergi ke Korea beberapa tahun lepas. klik sini..









8 comments :

  1. hari tu ke Langkawi tak sempat buat island hoping.. rugi rasanya

    ReplyDelete
  2. sama dengan Munna...ingat nak beli periuk belanga jek..hehehe

    ReplyDelete
  3. ehem..kakyon pun berjalan sakn juga.. :) dah lama tak kelangkawi..hu2x..

    ReplyDelete
  4. Naik bot tak loya ye kakrose?

    ReplyDelete
  5. munna..
    rugi munna tak pergi..bas tau..

    ReplyDelete
  6. alin..
    memborong periuk belanga acara wajib kan alin..

    ReplyDelete
  7. mama..
    sementara badan masih sihatkan mama.pergi langkawi ni memang seronok..tak pernah rasa jemu..walau setiap tahun pergi..

    ReplyDelete
  8. zana..taklah.loya bila duduk rumah aje..hehhe

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..