*

Wednesday, 1 February 2012

aktiviti dalam sehari..

Assalaam..
Pagi tadi papa ajak ke Kuala Selangor, nak ambil polis report kemalangan masa CNY lepas. Tujuan ambil polis report tu..sebab nak claim insurance di pihak sebelah untuk baiki kerosakan kereta kami. Mpv kami di terjah siminah rempit di satu persimpangan 4 jalan raya yang tak sibuk. Si minah rempit yang belum belajar undang-undang jalanraya..melambung sejauh hampir 5 meter dihadapan kereta kami. Nasib baik Ai yang memandu ketika itu tidak panik dan tidak mendapat kecederaan apa2. Si minah rempit tu pun cedera ringan saja. Nasib baaik lagi tu... cuma seliuh dan lebam2 aje. Nasib baik lagi..tali topi keledar tak tercabut. Kalau tengok live kemalangan tu..si minah rempit tu..dah macam superman..terbang melintas hadapan kereta kami. Akk yg panik..diam membatu dalam kereta..heheh



dah reda ..baru akk berani keluar..terus amik gambar..

Selesai urusan..akk pulak ajak papa pergi sungai buluh. Cari apa ke sungai buluh?  apa lagi..kalau bukan  pokok rose! akk tengah mengilai pokok2 rose.banyak jugak koleksi rose akk..kalau boleh akk nak penuhkan halaman rumah akk dengan pokok2 rose yang harum mewangi..hihi

menambah dua lagi koleksi..idnya tak tau lagi..


awal pagi tadi duk kupas kulit buah ngaku..ingatkan nak goreng petang ni buat keropok. cari sagat tak jumpa plak..kat mana lah akk letakkan..lupa plak. masa kemas2 pindah hari tu..tak ingat letak kat mana... Kena beli barulaa nampak gayanya..tak pun kena selongkar kotak2 dalam stor..malas nyerrrrr...huhuh..

5 comments :

  1. huhu, nasib xda kemalangan nyawa. =)
    hari tuh, sebelum chinese kena langgar juga. tapi yg menggeramkan, org yang langgar tuh xnak bayar. pedihh jiwa aq.. huhuhu

    ReplyDelete
  2. Masa blk keja pun ada accident.. Dah berderet hentam sesama diarang...

    pas tu jln pun jam lerr...

    ReplyDelete
  3. kira kuri..
    orang yg langgar kete akk pun nak mengelak xnak bayar.sib baik polis tu member en somi akk..dia tolong uruskan semuanya..

    ReplyDelete
  4. ainnoraini..
    kat m'sia ni klau x siden mesti jem.org suka tengok bukn nk tolong pun.kat siam..klau ada x siden..lantaklah kau.xde sapa pun peduli..derang sibuk buat hal memasing..

    ReplyDelete
  5. ehem..setiap hari ada saja kemalangan..teruk juga keta kakyon ya..ehem kat sg buluh memang banyak bunga..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..