*

Friday, 14 October 2011

bz lagi..part 1

Salam...
Bersambung kebzian akk, tengah nak menyiapkan  bunga telor ini. Nak panggil bunga telor ke..sedangkan  isinya bukan telor, tapi coklat ferraro rocher. Panggil laa bunga coklat  ferraro rocher  :-)
Bakul putih rembat kat ikea 2 biji. tak cukup nak tambah lagi 2 biji.. 




kat sini akk ada kata nak return barang belian dari ikea..kerana tersalah beli. Akk pergi semula kerana nak mencuba nasib..kut2 boleh tukar kpd brg lain. rupanya..bukan saja boleh di tukar..tapi boleh return lagi..hihih sukanya akk..heheh
 Sebenarnya sejak  dari mula akk shopping di ikea, tak pernah ambil tahu pun yg barang belian boleh di return kalau kita rasa tak sesuai atau terlebih beli. kebiasaannya ok aje..klau ada sikit2 tak ok pun atau terlebih beli, simpan aje. rupanya..ikea membolehkan kita return semula barang yg kita  rasa tak sesuai atau terlebih beli..dengan syarat semua barang dlm keadaan baik..maksud kata tak berbuka lagi plastik pembalut atau kotaknya. ikea akan bayar sepenuhnya pada harga asal. pembayaran di buat melalui refund semula ke credit card kita..


8 comments :

  1. kak yon..

    sy rasa sbb ikea ikut standard antarabangsa. boleh refund item dlm tempoh masa yg ditetapkan.

    sy dulu dkt uk pun kalau beli brg x puas hati boleh pulangkan.

    even beli online, dorg akan kutip brg yg nak kita pulangkan.

    best kan. :)

    ReplyDelete
  2. cantioknya bunga tu.... tak pernah pun munna jejak kaki kat ikea tu kak yon

    ReplyDelete
  3. wah cantik bunga cantik bunga coklat ni..bznya kakyon ni...he2x..

    ReplyDelete
  4. Fazlinil Irma..
    bestnya kalau kat M'sia boleh buat camtu..:)

    ReplyDelete
  5. munna..
    dtg kl blehla singah...
    memang rambang mata nnti.semua kita nak..lpas tu rasa tak sesuai plak, sib baik bleh refund.. ;)

    ReplyDelete
  6. mama..
    terimakasih mama.
    tetiba keBZan melanda kehidupan akk..hehe

    ReplyDelete
  7. tak sabar nak dpt Bunga coklat tu. hihihi.

    ReplyDelete
  8. kak chik kena datang tau!

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..