*

Tuesday, 5 July 2011

percutian yang tak best langsung! part 3

Salam,
Siang tadi puasa..tidur lama ya amat sangat!! dah malam2 tak ngantuk lagi!!
akk sambung balik cerita akak bercuti hari tu ye..
Tak ingat tempoh penerbangan berapa jam. dalam pukul 7am lebih dah landing. gedebuk gedebak jam 9am lebih siap  dah semua orang kolek bagasi. nasib baik tour agensi tu oder makanan kat dalam flight, kalau tak harus kami semua kelaparan..memang takde makanan..
kami di sambut olih pemandu pelancung lelaki, dan membawa kami menaiki bas terus menuju ke Shanzhen dan makan tengahari di restron halal. makanannya  seperti biasa..sama saja macam kat Beijing dulu..

dah lapar sangat, tak sempat nak snap semua menu. sedar2 dah habis kena ngap..lambat kang habis semua. baik akk ngap juga..heheh

Lepas makan..singgah kat satu masjid untuk solat. pastu terus kehotel.. checkin. Berehat sekejap, keluar makan malam kat restoren lain. Lepas makan, di ajaknya ke satu shopping komplek ( tak ambik tahu pun nama tempat tu) jalan kaki you!! jauhnya lebih kurang 500 meter!! masak kaki akk!!! ngelupur!!!..dengan tak cukup tidurnya. nak tak nak.. perjalanan di teruskan jugak...ngeeeeeee...

nasib kau hencem n pandai amik ati n pandai buat lawak..kalau tak....BOLINGGGG WOooo..


Di bawanya kami kesatu kedai henbeg ASPAL..asli palsu. katanya meterial ori dari luar negara..buatan tempatan. Harganya tak menahan!! bila pegang hampehh!!! baik beli kat M'sia..dah tentu tahu mana asal usul henbeh tu..pegang pun senangg hatiiii ~
Singgah pulak kat kompleks sebelah kiri. Woww!! barang memang murah..murah!. tapi tulah..dah jauh malam, kedai pun dah nak tutup, badan semua pun dah letih. Sempatlah Oya rembat..beberapa helau blause, kasut, cenderahati cikit. akk langsung tak bleh pk nak beli apa.. dah jadi rambang mata, badan pun dah penat. Baru nak dtg mood menyopping..kawan dah mula bising..penatlaaa..ngantuklaa..dah malamlaa. Apake *****nya..jalan jauh-jauh nak cepat tidur! bila lagi nak membeli..kalau tak sekarang ni..esok bukan boleh datang sini lagi..
Saborr ajelahhhh.....

4 comments :

  1. he2x.mama excited sgt nak tahu cerita selanjutnya...kakyon dah mengantuk rupanya...ha2x..nanti sambung ceta ni ek !!...selamat berpuasa kakyon !!..

    ReplyDelete
  2. mama,
    nenek ni sloww sikit.ketar dah tangan nak naip..hehe

    ReplyDelete
  3. boleh mintak souvenier nh,,hehe:)

    ReplyDelete
  4. izahriah,
    amik ajelah kat sini..gambo aje ye..;)
    http://yonshomedecor.blogspot.com/

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..