*

Sunday, 5 June 2011

untung dan rugi

Salam..
Kalau selalu saja buat untung ..sesekali rugi takpe kan? Adatlah kan..kalau ada untung ..ada pulak ruginya..


untungnya..
pertama
akak dapat tawaran dari bank rakyat untuk menambah  lagi pelaburan yang sedia ada ..selain dari yang tambahan  RM500 . Alhamdhulillah.. pertama kali dapat tawaran sejak buka akaun pelaburan 10 tahun lalu.

kedua
dapat cashout dari nuffnang lagi. sukanya. syukur Alhamdhulillah.. lepaslah bayar bil tenet setiap bulan. jimat duit weii..inilah hasil berblog dengan blog yang tak berapa nak suam kuku  dan sesekali berblogwalking..terimakasih nuffnang..

ketiga.
dapat claim voucher lagi dari Jusco bernilai RM70.00..



ruginya..
baru ni akk ada tulis sekeping cek untuk buat bayaran kepada sebuah syarikat. Pihak bank telah memulangkan cek itu semula kepada akk. akk hairan apa masaalah cek ni ye. puas dah semak. semuanya nampak ok aje..
rupanya akk telah tersalah ambil dan menulis diatas cek book yang tidak aktif. Inilah bahananya bila buat kerja secara tergesa2 tanpa meneliti kerja yang di lakukan dan meletakkan cekbook yang aktif dan tak aktif di tempat yang sama. taktau lah berapa penalty yang akk kena bayar nanti...huhuhu






12 comments :

  1. wah2x..untungnya kak yon dpt tambah pelaburan kat b.rakyat tu..n dpt duit dr nuff juga..tahniah ya..tang voucher ni..saya tak check lagi la..saya ni sblm ni hantu shopping..he2x..

    ReplyDelete
  2. mama..
    adalah untung sikit2..hehe

    ReplyDelete
  3. waah , untung ! duet masyuk !! ^^

    ReplyDelete
  4. nawal..
    kalau bole ari2 mau duit masyuk!!

    ReplyDelete
  5. nmpak byk voucher tu bagi saye 1 ;D

    ReplyDelete
  6. haha , kaya laa nt ^^

    blnja nawal mkn ? hee ~

    ReplyDelete
  7. yie..
    amiklaa..copy paste aje tau..:D

    ReplyDelete
  8. nawal..
    ye akk kaya..akk kaya..hehe
    nak mkn apa? Mcd seketui bolehla..ngeeee..

    ReplyDelete
  9. seronok la dpt rm dr nuffnang. macama la rasanya yek

    ReplyDelete
  10. ye ke?
    kene byr blk penalti ke kak?




    jom singgah n follow belog fyna.
    http://inibelogfyna.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. ida..
    senyum smpai ke telinga..smbung ke kemlm..:)

    ReplyDelete
  12. fynaa..
    rasanya kena panelty.tak pernah jadi cam ni plak..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..