*

Thursday, 30 June 2011

cerita malam minggu

Salam..
Cerita malam minggu lepas kelakar pun ada..geram pun ada..
Kami 3 beranak tak tahu nak buat apa malam minggu, selepas program AF tamat. Selalu duk melangut depan tv tengok program AF sampai habis.
Dah jam 9 mlm, makan pun tidak lagi. Bila tanya memasing buat muka monyok macam taknak makan. Sebab siangnya dah banyak makan rumah orang kenduri. Akk saja bagi cadangan...ajak keluar "jalan-jalan" gi tengok lampu kat KL. Semua setuju.  Akk beli Mcd, makan dalam kerete dan  "jalan-jalan" pusing KL. Dah lama tak buat aktiviti macam ni. Masa anak kecik2 dulu selalu laa buat kerja  camni..heheh. 
Dah puas ronda-ronda, jalan-jalan..menghabiskan minyak dari Shah Alam ke Jalan Sultan Ismail, Bukit Bintang..Ceras, Pudu..habis pusing keliling KL. Lalu jalan Pudu terkena jemlah pulak!. berapa jam melekat kat situ..tetiba papa perasan tempreture kereta dah naik..kereta kehausan!!!!huhuhu..


Sempat juga papa bawa sampai Pj NewTown. Beli air minerel tambah air. Lepas beberapa minit..nmpk tempt.dah turun sikit.

Baru jalan beberapa minit ( sib baik malam tu LRP tak jem) tempt. terus naik mendadak dan ada bau asap. Papa cepat2 berhenti dan matikan enjin. akk dgn oya sepantas kilat capai apa2 brg dalam kereta, terus bawa keluar..takut berlaku  sesuatu..hukhukhuk

betul2 kat depan ni ah.. kete kami tersadai..

selalunya dia yang bawa kami kemana-mana..kali nie dia dibawak pulak.pastu siap pengiring sekali..hihihih

Bila kereta kami tersadai tepi lebuh raya tu..jalan dah mula jem. Lama juga menunggu truck peronda  sampai. Papa nak hantar kereta ke workshop yang biasa kami langgan untuk van pekerja kami di Puchong. Memandangkan hari dah jauh malam, workshop pun dah tutup, pemandu truck pun taktahu di mana lokasi workshop tu..jadi, papa call owner workshop tu suruh buka workshop  malam tu jugak. Tak sangka! ada power juga en.papa nie ye!!!..hihihi. 
Jadi kami 3 beranak..eh! 4 beranaks! Anas jemput kitaorang.. pun meneruskan perjalanan "jalan-jalan" sambil mengiringi truck peronda ke workshop. Jalan2 sampai ke Puchong pulak!!!..kihkihkih.
Sampai aje rumah, papa terus kata..
hah!! nak sangat jalan-jalan kan!!.amik kau..kan dah jenjalan betul!!!




17 comments :

  1. salam kak..
    waa baru best ni menghayati panorama dan kejadian malam..
    mesti akk anak beranak tak berenti ketawa..kihkihkih

    ReplyDelete
  2. haha...takde keje cari keje, ni jalan2 cari pasal la ye?

    ReplyDelete
  3. syukur alhamdulillah kak yon tak apa2..kereta yg rosak blh dibaiki..ni jln2 cari psl lah ni ..

    ReplyDelete
  4. aton,
    masa tu..dlm hati tergelak..kat luar tunjuk muka kelat..hikhik..

    ReplyDelete
  5. zana,
    memang kena gayanya..jln2 cari pasal..

    ReplyDelete
  6. mama,
    alhamdhulillah..kami tak apa2.tu laa pasal..suka cari pasal..:P

    ReplyDelete
  7. huhu dia suruh beli kereta kat tempat dia berhenti tuh kot.

    http://infonewbie.com/info-santai/seram-pengalaman-pertama-kali-dengan-si-dia

    ReplyDelete
  8. memang jalan2 cari pasal ni
    nasib juga tak ada kedai kereta buka malam2
    hehe

    ReplyDelete
  9. nasib baik ..takde kejadian yg lebih buruk terjadi kak yon....

    ReplyDelete
  10. kanda, keta tu nape sbnrnya. Alahai .. dinda risau nih. sebab keta dinda spesis yg sama.

    ReplyDelete
  11. eiela..
    lum kayo laie nak boli kete tu..hehe

    ReplyDelete
  12. tehr,
    kena tukar tajuk citer "jalan2 cari pasal"..hehe

    ReplyDelete
  13. munna,
    alhamdhulillah..sib baik ok semua..

    ReplyDelete
  14. kakchik,
    abang yon tu spesis yang tak penah chek kete dia..main lanyak aje.sedo2 air kering..hehe

    ReplyDelete
  15. hehe,mmg jnjln sungguh..
    tp jnjln tgk alam memalam mmg best hehe..

    ReplyDelete
  16. Izariahzainal,
    sambil tu menghayati..nikmat yg Allah beri kat kita.hingga sampai usia begini, masih di beri kesihatan yg baik..insyaAllah..

    ReplyDelete
  17. ehehe...trus jadi trajdi ek..;p emmm nice....;p

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..