*

Wednesday, 15 June 2011

Alahai.. makcik nie!!

Salam...

Pagi nie..keKL dgn papa..tujuan nak ke CIMB Menara Nusantara..nak ambil geran kenderaan. Pusing punya pusing sbb papa tak pasti lokasinya.. dengan jem melekatnya..dekat satu jam tak jumpa. Adehhhh..pening duduk dlm kete lama-lama. last-last papa benti kat satu CIMB tanya kat mana lokasinya CIMB yg kami nak tuju tu..
Sudah jumpa tempat yg kami nak tuju tu..papa terus benti betul2 depan bank tu. Dengan secepat kilat akk buka pintu kete terus turun tanpa memandang kebawah. Alamak! makcik!!!..akk terperanjat dengar jeritan orang tu..dalam masa yang sama akk terperanjat jugak kenapa tanah yang akk pijak lembek aje. sepantas kilat akak fikir.." ehhh! aku terpijak taik lembu ke?" bila pandang kebawah.. rupanya akk dah terjerlus ke atas simen yang baru di lepa. Semua orang keliling memandang akk..sambil senyum2.
Makcik tak nampak ke? saya baru tarok simen cantik2 ni makcik!."
oiii!!!!kalau aku nampak..takkan aku nak terjah turun dari kereta ni !.yang kau buat kerja tak bubuh signboard tu apasal !!!
" padan muka kau kena buat kerja lagi sekali. tapi sebenarnya " ..padan jugak dengan aku yg berjalan tak pandang kiri kanan..heheh
Yang selamat papa..sedap aje dia relex duduk dalam keta..grrrrrrr...
Mana nak letak muka akk ni!!..huhuhu. Selamber aje masuk bank dengan kasut bersimen..huuu. ada juga beberapa org perasankan akk..pandang sambil tersenyum..ahhh! akk buat selamber derk aje. dressing punyalah cantik..ingat lepas tu nak gi lunch sempena birthday papa..habis kencel semuanya..hilang mood. Pengajarannya..kalau nak buat sesutu perkara tu kena berhati-hati.



10 comments :

  1. alalalala .. sygnya kasut cantek jd camtu. tak per kak .. suh papa beli lg satu. hihi.

    ReplyDelete
  2. kakchik..
    ermmmmm..kena beli sendirik ar.huhuh

    ReplyDelete
  3. siannya kakyon..kadang2 saya pun camtu..buat sesuatu perkara tanpa berhati2 !!..kasut fesyen baru ni..he 2x..

    ReplyDelete
  4. salam kak yon..gelak sorang2 atie bc sbb tingat 'exseden' kat kakakipar yg masuk lam kete bukak kasutnya..hikhik

    ReplyDelete
  5. mama..
    Pasni kena berhati sikit.pesen baru..kasut bersadur semen..hehe

    ReplyDelete
  6. atie..
    akk pun penah juga terbuwat camtu..hikhik

    ReplyDelete
  7. alahai kesiannya akak ...nasib baik cuma kasut je yg terbenam ....

    ReplyDelete
  8. hehe..

    nasib baik tak melekat terus tapi sayangnya kasut tu..

    ReplyDelete
  9. munna,
    hahah..klau smpai kaki terbenam..harus merajuk seminggu dgn en huby..biar dia pening kepala..:P

    ReplyDelete
  10. reen,
    dah tukar kaler..pakai buat pegi kebun belakang rumah..heheh

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..