*

Sunday, 27 March 2011

Hari keluarga Mohd Noh

Salam ..
Bertemu kembali..setelah beberapa hari tidak berblog.
Hari Sabtu dan Ahad, tarikh 26-27hb Mac 2011, merupakan hari bersejarah bagi akak, papa dan anak-anak  kerana inilah kali pertama kami meraikan hari keluarga sebelah papa secara besar-besaran bersama adikberadik papa seramai 7 keluarga semuanya. Keseluruhan ahli keluarga seramai 62 orang termasuk cucu cicit Mohd Noh bin Sulong.



Memang sangat hepening..kegembiraan tak terungkap dengan kata-kata. Papa pun rasa seronok..di kelilingi adik beradik, ipar duai, anak/menantu saudara, cucu-cucu saudara. Tidak ketinggalan, sudah tentu laa.. isteri dan anak/menantu/cucu sendiri laaa..heheh

Pelbagai aktiviti di atur bagi memeriahkan hari tersebut..alhamdhulillah semuanya berjalan lancar. Yang paling best semua orang memberi kerjasama dan sangat sporting. pastu semua orang dpt hadiah cabutan bertuah pulak. hadiahnya sangat unik dan lucu..rasanya tak pernah org buat lagi. Nanti akak buat n3 khas utk hadiah yg akak dapat ye.. ( kalau ada masa nanti .)

Thema colour tahun ini..biru dan merah  .family akak dengan thema colour biru pada hari sabtu.

 pertama kali cucu-cucu main kat tepi pantai. selalu main  kat swemening pool aje..hehe

Susah nak dapat atok sedara yang mithali ni. sanggup pangkukan cucu sedara sampai tidor. caya lah atuk chik.dah besar nanti mesti syameen sayang atok chik. si tecik syameen pun ikut thema jugak..

dua orang adik ipar dan anak2 sedara ku..

Acara makan2 derian. Kalau ada ler pertandingan makan derian..dah tentu papa menang.hihih

Ada pulak keturunan si paul sotong ni sesat  kat pantai PD. Memula Nadiah yg nampak sotong kurita ni naik kepantai di bawa dek ombak.pastu chik din ambik bawak kedarat..kebetulan kami tengah berBBQ. ada yg cadangkan bakar dan boleh di makan. tapi tak lalulah.terus kami lepaskan..kesian dia..

 Pagi ahad..lepas bekpes..semua turun kepantai dan mandi laut. tak ketingalan akak ler..dah lama sangat tak mandi laut..windu..hihihi

best nya sesekali wat camni..enjoy sekejap.hehe

Hari ahad thema colour merah.

13 comments :

  1. kak rose, patut le senyap je, gi mkn angin rupanya..

    ReplyDelete
  2. seronoknya kakyon .. berkumpul ramai2 macam ni..nng best kan... munna pun tak sanggup nak makan sotong paul tu takutlah...

    ReplyDelete
  3. alahai kekanda. Bestnya .. alangkah bestnya kalo dinda join sekali. Ishhh!! tak malu eh ella ni. hihihi

    ReplyDelete
  4. wah, meriahnya
    aktiviti yang sangat bagus selain dari masa kenduri kendara

    ReplyDelete
  5. zana..
    begitulah nmpknya..

    ReplyDelete
  6. munna..
    memng seronok kumpul ramai2..nak2 klau semua members bagi kerjasama.
    nak pegang pun geli..inikan pulak nak makan..yerk.
    sebenarnya ada satu group lain yg cadang nak bakar si poul tu..tapi kami tak kasi..terus lepaskan.

    ReplyDelete
  7. kakchik..
    nak join kena daftar dulu..hehe.
    jom kita buat group mak2 bloggers group..hihih

    ReplyDelete
  8. tehr
    betul tu tehr.boleh merapatkan hubungan silaturohim antara ahli keluarga.

    ReplyDelete
  9. seronoknya kak yon !

    berkumpul pulak tu mesti macam-macam citer kuar..

    ReplyDelete
  10. salam k.rose bestnya ada perjumpaan kluarga camni kan!

    ReplyDelete
  11. @ azrina..
    memang seronok.bukan aje mcm2 ceter ada..mcm2 perangai pun ada..

    @azatie..
    sangat best..:)

    ReplyDelete
  12. wow....maklong xpert...sy xtertulis2 lagi..busy sokmo...like ur blog...caiyok2

    ReplyDelete
  13. farz..
    maklong melaporkan aje..hihi
    wahh..best ekk family paklang Hashim nak geder2 kat kucing..

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..