Banyak perkara sudah di selesaikan hari ini..termasuklah perkara-perkara peribadi yang tertanggoh. Tidaklah payah akak nak ceritakan semuanya disini..cukuplah setakat kata..akak telah melaksanakan tutuntan sebagai ahli masyarakat dan juga sebagai seorang muslim.
Sebenarnya..dah lama berjanji dengan Aton nak makan sate kerang di Tanjung Karang. Kebetulannya urusan akak hari ini menghala kesana, akak pun menalipon aton..ajak berjumpa. Biasalah member blogkan..dalam kesibukannya..Aton tetap meluangkan masanya untuk berjumpa.
Kami borak-borak santai..sambil menikmati hidangan sate kerang, sate paru, soto dan ABC. Sedap masakan di situ..terutamanya sate kerang. Terkenang arwah abah papa. Arwah dulu memang menjual sate kerang. Sate kerangnya sangat sedap dan laris..sampai tak cukup kakitangan nak membuatnya.Sate-sate tersebut di hantar ke restoran dan kedai makan di sekitar rumahnya di pekan Kuala Selangor. Masa itu arwah abah tinggal di quartes feri Kuala Selangor.Teringat kalau kami balik ke Kuala selangor, kalau semua sate-sate abah dah hantar ke kedai, sanggup abah kekedai semula..mengambil semula sate kerang tu..untuk dihidangkan kepada kami. Kalau diingat-ingat..memang rasa terharu..huhuhu
Lepas makan, sebelum balik bungkus lagi 50 cucuk..buat ole-ole..untuk oya kat rumah. Pertama kali oya makan..dia kata sedap. Jawabnya ada siaran ulangan laa nanti hujung minggu nie..hehe
salam kak..
ReplyDeleteseronoknya dapat berjumpa dengan akk semalam..
suka saya dengar akk kata sate tu sedap, lain masa kalau datang lagi boleh cuba gerai sebelah tu pula..mana la tau lebih sedap ye kak..
w'slm Ton..
ReplyDeletememang sedap laa Ton.nnti nak mkn kt gerai lain plak.
tapi abang kata.. kat gerai tu sambal dia sedap..mcm masakan akak..ahaks
singgah sini jalan2. wah uniknya sate. baru ni tau ada sate kerang ;) bila ntah dpt cuba
ReplyDeletewah kak. meriahnya aktiviti. mewahnya makan. hihi ..
ReplyDeleteutk rm30 tu just bank in to my cimb account. sy ada email kat rose7464@gmail.com guna gmail saya, sy dah shorlist pemenang utk sponsor pilih.
ReplyDeletenur..
ReplyDeleteharus cuba nur..rasa sekali nak lagi..:)
kakchik minggu ni penuh aturcara..hehe
ReplyDeleteok mat..nnti kak bankinkan ye.
ReplyDeletekak...
ReplyDeletefirst time jumpe sate kerang..
ada jakun sikit hihihi!!
mmg mudah dpt kt pekan tanjung karang eh??
atau kedai tertentu??
kakngah..
ReplyDeleteyer ke kakngah.mmng ramai yg tak tahu lagi.rasanya org sebelah sana aje yg tahu.
mmg ada banyak gerai jual setiap hari minggu, pagi smpi mlm. gerai depan pasaraya bilion.kakngah dtg awal sikit..takut petang dah habis.selamat menjamu selera kakngah..:)
mesti sedapkan. bese sate ayam n sate daging je...:)
ReplyDeletesedap azzey..
ReplyDeletebila tingat terus trlioq..
sate paru pun ada..:)