*

Friday, 15 October 2010

tetiba terasa sunyi..

Pernahkah anda merasa seperti di pinggirkan..atau tidak di pedulikan?
Kenapa ye..kalau  merasa begitu?
Memang benar di pinggirkan dan tidak di pedulikan
Atau...
semulajadinya...perasaan begitu hadir bersama meningkatnya usia...

takde siapa tanya..
apa aku buat..
takde siapa tanya..
apa aku makan dan minum..
takde siapa tanya..
aku sihatke..
takde siapa tanya..
apa yang terbuku dihati ku ini..
takde siapa tanya pun ..
adakah aku gembira menikmati hari-hari tuaku..
sekian lamanya aku memberi perhatian kepada semua orang di sekelilingku..
salahkah aku meminta sedikit perhatian...dikala aku memerlukan..
tiadakah sedikit pun waktu ..untukku..huhuhuhu..
sibuk sangatkah..sehingga tak bertanya berita..
bagaimana? sudah siapkah semuanya?

bertanya begitu..sudah cukup bagi ku..
sekurang2nya..ada orang ambil tahu..

aku bukanlah seorang badang..yang boleh melakukan kerja sorang2..heheheh
( kalau dulu memang buat kerja sorang )
aku hanyalah seorang nenek..
kuasa dan kudratku menurun..bukan menaik..
daya kreativiti  dah tak berapa menjadi..
kekadang..emosi menguasi diri..

apalah..aku merepek nih..
tengah tension tau... tetiba terasa macam tak cukup masa pulak. banyak sangat kerja nak di bereskan.waktu dah dekat ni...
Takde sapa boleh/nak tolong aku tau..melainkan diri aku sendiri..hihihi


2 comments :

  1. Kdg2 dinda pun rasa camtu. Lonely .. menyepi .. nobody. Hehe ..

    ReplyDelete
  2. lonely and nobody tu yang menyeksa diri...

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..