*

Saturday, 4 September 2010

Tukar tajuk

Salam ramadhan, selamat pagi sabtu....
Orang lain nak sambut raya sibuk hias rumah, tukar perabut, langsir, karpet dll. Pendek kata serbanika ler nak tukar. Kita pun sibuk juga berkemas...tapi berkemas rumah maya..heheh

Rasa bosan pulak dengan tajuk lama blog tu. Kita nak tukar tajuk baru yang lebih sesuai dengan citarasa kita masa kini. Blog kita  itu pun..bukanya ada isi sangat ..saja mengisi masa terluang sambil bersantai membaca blog-blog lain dan nak mengaktifkan minda yang sudah tahap menurun ni..nak bagi segarkan balik minda nie. nak upgradekan diri. Sekurang-kurangnya ada jugak nenek yang celik IT..ye tak? Nanti bolehlah  pantau aktiviti cucu-cucu bila dia berinternet. Zaman IT nie..semua nenek-nenek yang jaga cucu..kena belajar IT tau. Taklah diperleceh cucu-cucu yang noty noty..hihih
Kalau ada pengunjung yang kerap kesini..tentu perasaan, yang kita ni suka tukar-tukar wedgetla..templetlah..settingslah..macam-macam lagi lah. Kita suka nak belajar sesuatu..kata orang putih try and error! rasa macam satu kepuasan bila berjaya buat benda tu semua. Semua ilmu ni kita dapat dari hasil pembacaan kita di blog2 yang pernah kita lawati. Pendek kata..jangan takut nak klik..klik..takde sapa nak marah..lagi banyak kita klik..lagi banyak ilmu kita dapat..
Tapi kena ingat!!! jangan klik yang bukan-bukan..nanti hidup tak berkat!!
Berbalik pada tukar tajuk tadi..kita dapat idea nie..bila menonton cerita drama tv3.setiap pagi selasa dan rabu.. jam? tak ingat plak..bertajuk " pangkin atok".seronok menonton cerita ni..macam-macam cerita ada.Kalau tak caya..tengok ler...

12 comments :

  1. salam kak yon..
    hehe..tukar nama yer..jap lagi saya edit kt blog saya nama baru blog kak yon..sedap jugak nama pangkin nenek..mmg dulu kt kampung petang2 dok atas pangkin sambil minum2 petang..nostalgia gitu..

    ReplyDelete
  2. salam k.yon...sedap tue nama pangkin nenek!..harap2 semua cucu2 mendgr kata...hihi

    ReplyDelete
  3. w'slm ~yatt~
    tkasih yatt :)
    Insyallah..nak buat pangkin betul2 depan rumah.boleh duduk2 minum petang bersama cucu2..macam kita dulu2..suka dengar cerita2 dongang nenek kita..

    ReplyDelete
  4. hahaha betul rumah maya pun kena kemas gak, saya baru siap kemas, rase nya lah... kalau rajin mai la singgah, ade biskut merry taw hahaha

    ReplyDelete
  5. Pangkin nenek?

    lagi unik la kekanda. Ceritaku Kehidupanku tu dah skema sgt.

    Adinda sokong sgt2 nama baru ni. Hehe ..

    ReplyDelete
  6. Salam kak,

    Apa khabar? bagus bagus nenek zaman cyber ni...kena up-to-date supaya anak cucu tak boleh nak perlekeh nenek kan...hehehe ...saya respect akak sebab sanggup mencuba tanpa rasa takut dan jemu... hurm..ni kalah saya sendiri ...tak ada masa dan tak sempat nak tukar tukar widget dan template...

    ReplyDelete
  7. w'sal atie..harap2 biarlah cucu2 mendengar kata..bukan setakat mendengar cerita..hihi

    ReplyDelete
  8. khairy..rmh maya pun mcm rmh betul juga kan..kalu tak ditukar hias rasa bosan.akan singah sana jap lagi..

    ReplyDelete
  9. Adinda ela..
    Dah siap pangkin nanti..datanglah selalu rmh kekanda ye..

    ReplyDelete
  10. w'slm azzah,
    Alhamdhulillah..akak sihat aje.akak tak nak ketinggalan zamanlah azah..heheh

    ReplyDelete
  11. tahniah ..kak yon dah buat rumah baru nak raya.

    betul tak kak yon..kita kena pandai serba sikit tentang it ni..kalau idak tak tau perkembangan teknologi.

    kalau di ikutkan malas nak mengkukis..tapi anak kecik ashik tanya..mak tak buat kueh ker?

    ReplyDelete
  12. Betul ina..kena tahu perkembangan teknologi terkini.Masaalahnya, bila dah tahu nak tahu lagi..lagi dan lagi.jawabnya nenek nie dok ngadap cik lappy aje.
    kakyon belum mengkukis lagi.anak dah tunjuk kukis 3 balang..menantu belum kasi lagi.Raya2 nie nenek kolek kukis aje..hehhe

    ReplyDelete

terimakasih kerana sudi komen mengomen. komen mengomen boleh mengeratkan hubungan silaturahim di alam maya ini..